САД: Убијен научник који је био „на прагу значајног открића о корони“

Саопштено да је професор Универзитета у Питсбургу Бинг Љу „био на прагу значајног открића које се тиче ћелијских механизама инфекција вирусом САРС ков-2, као и компликација болести коју изазива

Фото: AP Photo/Juan Figueroa

Професор Универзитета у Питсбургу Бинг Љу, који се, како тврди универзитет, налазио на прагу „веома значајног открића“ о вирусу корона, убијен је из ватреног оружја за викенд.

Пронађен је у својој кући у суботу са прострелним ранама на глави, врату, раменима и екстремитетима, саопштила је полиција, преноси Танјуг писање америчких медија.

Истражитељи верују да је други мушкарац, који је идентификован као Хао Гу, а пронађен је у свом аутомобилу, пуцао у Љуја и убио га у кући, а да се затим вратио у аутомобил, где је извршио самоубиство.

Полиција верује да су се њих двојица познавала и истражује који су мотиви убиства.

Са универзитета је саопштено да је Љу „био на прагу значајног открића које се тиче ћелијских механизама инфекција вирусом САРС ков-2, као и компликација болести коју изазива“, објављено је на сајту универзитета. Како додају са универзитета, трудиће се да истраживање свог професора наставе и заврше.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар