Милица Стевановић: Писмо захвалности Синоду СПЦ

Вест о заузимању Вашег става да се укине полицијски час за време Васкршње литургије, одјекнула је брзином светлости међу нама, ширећи наду да смо још увек Христови

Ваша Светости,
Ваша Висока Преосвештенства и Преосвештенства, благословите!
Поштовани Синоде Српске Православне Цркве, помаже Бог!

Најискренију захвалност желим да Вам искажем поводом Вашег јучерашњег обраћања јавности, а у циљу одбране наших верских права!

Наравно да се не може угодити и Богу и мамону (у нашем случају држави и грађанима који нису верници у правом смислу) па је негодовање и бунт логичан след. Вест о заузимању Вашег става да се укине полицијски час за време Васкршње литургије, одјекнула је брзином светлости међу нама, ширећи наду да смо још увек Христови!

Не дајмо веру нашу свима онима који се уздају само у своје мишице и у науку и у човека, заборављајући ко има задњу реч и у здрављу и у болести! Не може се сваки проблем решити законима логике, рационалности и медицине у свету који је све, само не логичан и правичан. Човек данашњице показује колико је далеко од Јеванђелских истина, желећи да својом немоћном руком задржи оно што само Бог жели и може.

Лукав је непријатељ, под изговором бриге и љубави за ближње, жели да се свесно одрекнемо и заборавимо прве и најважније заповести о Љубави према Богу!

Само молитвом и покајањем може се зауставити ова пошаст, нека схвати већ једном народ Српски! Мада – „много је бивших Срба, а правих Срба је, авај, тако мало“ . По речима Светог Аве Јустина, који се у истину показа правим пророком о посрнулости нашег народа.

Све за Христа, Христа ни за шта!

С великим поштовањем, целивајући архијерејске деснице,
Са великом надом и радошћу!

Милица СтевановићКатегорије:Српско православно стање

Ознаке:, , , , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s