Милорад Додик: Амерички амбасадор ми је претио

Имали смо конструктивни састанак и мислио сам да ћемо тако и наставити. Али сада када је изречена претња, то је већ нека друга прича, изјавио је Милорад Додик

Милорад Додик (Фото: А. Васиљевић/Политика)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изразио је жаљење што се, како је навео, његов конструктиван састанак са амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном претворио у претњу, истичући да администрација САД неће моћи да заустави одбрану интереса Републике Српске.

„Имао сам добар разговор с амбасадором САД. Све што је он мени рекао, ја сам узвратио. Било је неких ствари и то доживљавам као претњу и не могу да верујем да се упуштају у тако нешто. БиХ припада нама, а не њему, да он прети у њеној одбрани“, рекао је Додик, преноси Танјуг.

Он је истакао да се Нелсон, који је рекао да САД не очекује ништа друго сем потпуног поштовања Дејтонског споразума и територијалног интегритета и суверенитета БиХ, а да ће радње које то подривају сносити правне последице, „преварио ако мисли да може да прети“.

„Као што они кажу да имају црвене линије, тако и Република Српска има своје. Рекао сам му да је наша политика скромна, али поносита и да нећемо одустати од основних принципа, без обзира колико САД биле велике и на овај начин исказивали претњу. Жао ми је што је то учинио“, рекао је Додик.

Казао је да је администрација САД већ изрекла неке санкције, али да неће моћи да заустави одбрану интереса Српске, без обзира на, како је рекао, њихову заљубљеност у БиХ, преноси РТРС.

„Имали смо конструктивни састанак и мислио сам да ћемо тако и наставити. Али сада када је изречена претња, то је већ нека друга прича“, рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ састао се са Нелсоном, други пут за седам дана, након седнице Председништва БиХ на којој је Додик прегласан од преостала два члана.

Додик је после седнице позвао председавајућег Председништва Жељка Комшића да поднесе оставку, док је Комшић узвратио речима да неће да се „расправља са његовим бесним глистама“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 19. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар