Ел мундо: Влада отима имовину СПЦ како би је поклонила црногорском Цезару

Шпански лист упозорава како је Законом ,,запаљена ватра“ на Балкану и да је то резултирало масовном ,,поплавом“ људи у Црној Гори

Фото: Ел мундо

Влада (Црне Горе) одлучна је да у име свог Цезара отме све оно што мисли да Цезар треба да посједује – имовину Српске православне цркве у Црној Гори, пише ,,Ел мундо“, један од најутицајнијих шпанских медија, подсјећајући да је СПЦ, једина канонска црква у Црној Гори и да су сви појединци који су изгласали овај Закон у корист криминалног режима, избачени из православља.

Шпански лист упозорава како је Законом ,,запаљена ватра“ на Балкану и да је то резултирало масовном ,,поплавом“ људи у Црној Гори, Србији и православном свијету, који се боре против спорног закона.

На западном Балкану поново је запаљена ватра, овај пут у Божјим храмовима – манастирима и црквама свеприсутне Српске православне цркве, чија је имовина у Црној Гори у опасности да буде национализована по новом Закону о слободи вјероисповијести, који је одобрен у Скупштини Црне Горе крајем децембра, истиче ,,Ел мундо“, додајући да је ово такође још један корак у покушају да се ,,докаже“ да Црна Гора’ ,,није српска земља“.

Лист пише да нема података о томе колико ће цркава, манастира и земљишта бити отето и наглашава да се трећина становништва осјећа Србима који желе чврсте везе са Београдом и својим народом.

У међувремену се, како пише лист из Шпаније, незадовољство и забринутост се све значајније шире и у Русији која је, додаје се, дала подршку својим српским савезницима у борби за светиње.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 14. 2. 2020)

 



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading