Златибор Лончар: Гледам да у здравству Србије не буде Црногораца који не знају српски

Основни је ред, ако желите да будете у Београду, ако желите да будете директор или на некој функцији, научите бар српски, поручио је Златибор Лончар

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Министар здравља у Влади Србије, Златибор Лончар, казао је да води рачуна да Црногораца који „не знају српски“ не буде у његовом ресору.

Говорећи о актуелним дешавањима у Црној Гори, након усвајања Закона о слободи вјероисповијести, он је оцијенио да је црногорски предсједник Мило Ђукановић потцијенио народ.

„У Црној Гори десио се народ. Мислим да је Мило потцијенио народ, а прецијенио неке који раде око њега који су му обећавали да ће ту ствар да држе под контролом. Међутим, он је све нервознији, народ има своју мисију у којој не може да изгуби. Имате сада на заједничком ставу народ и државу Србију, који не прави лоше потезе, који филигрански воде добру политику… Држава Србија је једна отворена држава, ми у Црној Гори немамо ниједног директора или било шта да се изјашњава као Србин, а овдје на много водећих мјеста имамо те Црногорце који још нијесу ни српски научили, не знају српски да причају“, казао је Лончар, гостујући на телевизији О2.

Упитан да ли таквих Црногораца има и у здравству, одговорио је казавши – гледам да их нема.

„Мислим да Србија има довољно оних који знају српски да причају и који заслужују да буду. Не омаловажавам никога. Једноставно, основни је ред, ако желите да будете у Београду, ако желите да будете директор или на некој функцији, научите бар српски“, казао је Лончар.

Опрема: Стање ствари

(Vijesti.me, 6. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Тужно је да се нико из владе Србије није оградио од срамне изјаве министра Лончара. Што је још један доказ да владару Србије треба сукоб Срба и Црногораца.

    Срећом, нашао се човек. Како то гордо звучи :
    https://www.danas.rs/drustvo/kovacevic-hvala-ti-crna-goro/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading