Драгиша Шоћ: Ђукановићев јуриш на Бога и Светог Василија знак његовог политичког краја

Никако није разумио да све његове провјерене методе и све његове паре не користе против цркве – како парама купити Бога?

Манастир Острог (Wikipedia/Diego Delso)

Тек што сам  почео да вјерујем да нећу видети леђа  диктатору…

Ипак, све оно што није могла опозиција,  изгледа да ће учинити господар свега покретног и непокретног у нашој латифундији.

А тако је вјешто владао утицајем, корупцијом, тако је мудро и за себе паметно стварао партије и партијице, тако лако цијепао и половио противничке партије. Тако лако и прелако оснивао владине и невладине организације. Виртуозно се играо са националним осјећајима мањина. Купио са свим претходно реченим своје кербере који су беспоговорно режали и бљували ватру на све потенцијално опасне противнике своје. А кад је ријеч о парама, то је само кусур од онога што је изнио из Црне Горе.  Ако је вјеровати оном америчком „глупану“ из Индепендента, преко шест милијарди долара. Али, наравно, ко би му веровао..

Толико је човjек глуп да није постао чак ни предсједник Америке. Једва је догурао до савјетника предсједника.

Ишло му, брате рођени, све како је хтио и све му успијевало! И таман кад је помислио да је свемогући господар, кад је почео вјеровати у божанске моћи његове, десила му се црква!

Никако није разумио да све његове провјерене методе и све његове паре не користе против цркве. Како парама купити Бога? Како парама купити епископе? Помислио умишљени бог да ће имати своју цркву, па да у ситуацији угашене Црне Горе, дође до новог извора пара.

Мило Ђукановић (Фото: Н1)

Видите да само Острог помиње. И то није чудно, јер су кербери прије неколико мјесеци објавили да су израчунали да тај манастир доноси ко зна колико милиона годишње. Како је та вијест прошла готово незапажено, помисли богопротивник, то је то!

Одмах пудлица припрема закон да цркву отме и стави у државни азил.

И, све би по обичају прошло у реду, али у својој охолости није ни помислио да народ много више воли и поштује Бога, наго њега умишљеног бога!

Тако се то обично и дешава код апсолутиста који временом толико постану зависни од власти да стварно почињу да се себи учине божански моћни! Власт и свемоћ се у њему или њима толико акумулира и сабија да једном мора доћи до експлозије.

Да ли је Мило у својој опсједнутости сопственом величином сам потпалио фитиљ, још не знамо сигурно, али све указује на то.

Једно сигурно знамо: Никада више неће ДПС у овој латифундији тако лако побјеђивати на изборима, ако их буде, или када их буде?

Ми идемо поносно и чило у Никшић! Са нама су Бог и Свеци, а мошти нашег великог Светог Василија (слава му) нам чувају дух и тијела, боље и моћније од свих ваших јавних и тајних оружја и шпијуна, провокатора и отпадника!

А ти? Quo Vadis господару?

Аутор је учитељ историје у пензији и директор Издавачке куће „Јерусалим“ из Бара

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Барски портал, 20. 12. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар