Подгорица: Црногорска полиција спречава окупљање грађана око парламента

Управа полиције Црне Горе још синоћ саопштила да није поднета пријава за одржавање јавног окупљања у Подгорици и да ће организатори сносити законом предвиђене последице

Коњичка полиција на улицама Подгорица (Фото: Небојша Поповић/Спутњик)

Подгорица – Булевари и улице у ужем центру Подгорице затворени су данас за возила, али и пешаке, како би била спречена непријављена окупљања испред Скупштине, где би данас требало да буде расправа и гласање о Закону о слободи вероисповести.

Како јавља Танјугов извештач, на централним улицама, на којима је велики број полицајаца, постављене су барикаде и ограде.

Танјугу је речено да се припадници црногорског МУП налазе испред свих штићених објеката у центру граду.

На улицама Подгорице од јутрос је мирно, за сада нема окупљања.

За возила и пешаке од 7.30 па до „процене руководилаца обезбеђења”, затворени су Булевар Светог Петра Цетињског, од улице Јована Томашевића до улице Марка Миљанова, Булевар Станка Драгојевића, од Болешке улице до улице Ивана Црнојевића, Улица Слободе од хотела Хилтон до Трга Независности, Улица Краља Николе, од хотела Хилтон до хотела Никић и Карађорђева улица.

„Затварањем наведених улица и саобраћајница полиција је спречила непријављена окупљања испред Скупштине и других обавезно штићених објеката”, наводи полиција у саопштењу.

Додаје се и да ће се према свим појединцима коју су путем медија позивали грађане на окупљања противно Закону о јавним окупљањима и јавним приредбама предузети мере.

Посланички клуб Демократског фронта упутио је путем Фејсбука позив верницима СПЦ да се данас у 11 сати окупе у знак протеста испред Скупштине Црне Горе на којој је планирана расправа и изгласавање Закона о слободи вероисповести, преноси Танјуг.

Управа полиције Црне Горе још синоћ саопштила да није поднета пријава за одржавање јавног окупљања у Подгорици и да ће организатори сносити законом предвиђене последице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар