Ана Брнабић: ММФ није тражио да поскупљење струје буде обавезно

Цена електричне енергије у Србији је најјефтинија у Европи. Ми, без даљњег, тиме чувамо социјални мир. Зато ЕПС нема довољно прихода, поручила Ана Брнабић

Ана Брнабић у Врњачкој Бањи (Фото: Танјуг)

Врњачка Бања Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у Врњачкој Бањи да ММФ није упутио Влади Србије захтев да цена струје мора да буде повећана до средине следеће године.

„Цена електричне енергије у Србији је најјефтинија у Европи. Ми, без даљњег, тиме чувамо социјални мир. Зато ЕПС нема довољно прихода, колико би имали да је рецимо та цена на једном реалном нивоу. Али, то је наша политика у овом тренутку и чуваћемо је док још значајније не подигнемо плате у Србији”, казала је Брнабић, преноси Танјуг.

Она је рекла да нови издаци грађанима Србије не могу да се намећу и да је то тема о којој Влада Србије редовно разговара за ММФ.

„У овом тренутку то не постоји као захтев до средине 2020. године”, рекла је премијерка новинарима после отварања фискултурне сале у Новом Селу код Врњачке Бање.

Председница Владе састала се данас са руководством општине Врњачка Бања.

После састанка присуствовала је свечаности поводом покретања Централног система у области угоститељства и туризма, „еТуриста” и презентацији пројекта.

„Новим системом смо поједноставили посао за све који се баве туризмом и угоститељством. Сада, када рецимо пријављујете госта, нећете морати да идете од АПР до полиције. Сада ће се радити потпуно аутоматски, из канцеларије или од куће”, објаснила је Брнабић.

Покретању новог система присуствовали су и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, директор владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Премијерка Брнабић обишла је и Централни бањски парк и нове учионице Основне школе „Бане Миленковић” у Новом Селу, као и дигиталне учионице, и присуствовала отварању Спортске хале.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар