Војислав М. Станојчић: Опасни таблет новинара Миодрага Совиља и челично здравље Аце Србина

Шта се дешавало у данима после Вучићевог изласка из болнице? Колико се „узео у памет“ и послушао лекаре?

Прве фотографије председника Србије са псом Паком након изласка из болнице (Фото: Инстаграм профил Будућност Србије АВ)

Аца Србин нема много стрпљења за новинаре неких медија које доживљава као издајничке, односно оне склоне да критички оцењују његов рад уместо да му певају оде, и тај став исказује у свакој могућој прилици.

Ту своју нетрпељивост исказао је по ко зна пут и 15. новембра.

Тога дана, на конференцији за штампу, Миодраг Совиљ, новинар Телевизије Н1 безуспешно је настојао да од њега добије одговор на питање у вези са афером продаје оружја из ваљевског „Крушика“, али му се председник државе само подсмевао и питао га шта пише на таблету са кога чита питања.

Совиљ је затим покушао да му покаже свој таблет, али је духовити Аца Србин одбио да га чита, говорећи да нема наочари за читање и непрестано се трудио да исмеје новинара.

Следећег дана медији су као главну вест објавили да је AV, због погоршаног здравственог стања хитно примљен на ВМА, где су му лекари „спасли живот“, бар како је писало у „најстаријем дневном листу на Балкану“.

Знатно другачији, оптимистичнији тон, међутим, чуо се од самог Аце Србина, који је изјавио да ће се већ у понедељак (а била је субота) наћи на свом радном месту, док се од министра здравља могло сазнати да је председниково стање веома озбиљно.

Сви Вучићеви послушници и сарадници, који су били у прилици да се обрате јавности, утркивали су се у гневној осуди новинара Сoвиља, налазећи да је питање које је поставио Аци Србину (а нарочито што му је таблет уносио у лице) скоро покушај атентата на председника државе.

Миодраг Совиљ, новинар ТВ Н1 (Фото: Н1)

„Гурао је телефон председнику у лице, а у телефону су могла да постоје и друга дејства која су могла да нанесу и другу штету председнику“ објавио је забринути Пинк.

Лекари ВМА саопштили су јавности да је председник био код њих због озбиљних здравствених тегоба и да се два дана налазио на апаратима. Они су га упозорили да смањи своје службене активности како не би дошло до погоршања и озбиљног нарушавања његовог здравља.

И још су му забранили (бар тако су рекли) да месец дана путује авионом.

Шта се дешавало у данима после Вучићевог изласка из болнице? Колико се „узео у памет“ и послушао лекаре?

Баш нимало.

Аца Србин је, као што је и најавио, наставио своје активности већ трећег дана после хитног одласка на ВМА. И уопште их није смањио, већ их је, изгледа, чак и појачао. Јурио је на сва могућа отварања, састајао се са страним изасланицима, привредницима, амбасадорима, а поготово није пропуштао прилику да реагује на сваку примедбу политичких противника..

Медији су, разуме се, редовно бележили све што он предузима, па су јавност известили и о његовим летовима авионом 4. децембра до Сочија, а 10. децембра до Атине.

Александар Вучић у званичној посети Грчкој (Фото: Димитрије Гол/Председништво Србије)

И све му то није било довољно, већ је смислио и начин да се спрда са судством у Србији, па је наложио своме блиском сараднику Милошу Вучевићу да поднесе кривичну пријаву против њега и брата му Андреје због наводне повезаности са афером марихуане из Старе Пазове, „како би се на суду утврдило право стање ствари“, како је послушни подносилац пријаве објаснио новинарима..

Како председник и поред упозорења лекара није смањио своје активности а ни престао да користи авион, то објашњење за очигледно несагласје лежи негде између две могућности:

Или су лекари који су га збринули на ВМА своје дипломе стекли на неком Мегатренд универзитету или су и они само део Вучићеве свакодневне представе за лаковерни пук.

И све му је то мало, па још захтева да га туже заједно са братом кога много воли и нераздвојни су, због наводне или ненаводне умешаности у причу о марихуани. из Старе Пазове.

Једва чека да га суд позове да да изјаву (Разуме се, ако то дозволи Народна скупштина, која треба да му претходно одузме имунитет). Све у свему све је исто као и пре.

„Миодраже, Миодраже, џабе си му стављао таблет под нос. Аци Србину ништа не фали“.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар