Аљбин Курти: Први принцип за наставак дијалога – без Вучића за столом

Други принцип који је навео председник Самоопредељења је да нема разговора о косовској територији, а трећи да нема разговора о мапама

Аљбин Курти (Фото: EPA/ Valdrin Xhemaj)

Кандидат за премијера Косова Аљбин Курти јуче је на скупу у Берлину под називом „Балкански дијалози“ изнео своја три принципа за наставак дијалога, преноси портал Косово Онлајн.

На скупу на којем су разматране европске перспективе Западног Балкана и могућности постизања позитивних помака у односима Београда и Приштине, Курти је као први принцип навео да нема разговора председника Косова и Србије и да неће председника Србије Александра Вучића за столом.

Други принцип који је навео председник Самоопредељења је да нема разговора о косовској територији, а трећи да нема разговора о мапама. Косово је централна тема конференције, којој су посвећене две од четири пленарне сесије. Скупу „Балкански дијалози“, који су организовали Исток-Запад институт, београдски Фонд за политичку изузетност и Минхенска безбедносна конференција, присуствовали су и председник Косова Хашим Тачи и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

На скупу је учествовао велики број политичких лидера из региона, али и утицајне дипломате из САД, ЕУ, Немачке и представници академске заједнице, наводи Косово Онлајн.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фонет/Данас, 7. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар