Политика: Деоничари Краша спречили продају хрватске компаније српском бизнисмену

Продајом деоница Месној индустрији Пивац спречена продаја хрватске компаније српском бизнисмену Небојши Шарановићу

Бајадере Краш (Фото: Г. Мирковић/Политика)

Скупштина Краш ЕСОП-а данас је продала све своје деонице „Краша” Месној индустрији браће Пивац, преносе хрватски медији, чиме је, како се наводи, спречено да компанију преузме српски бизнисмен Небојша Шарановић.

Будући да Краш ЕСОП има 18 одсто деоница, Месна индустрија браће Пивац ће сада имати 49,18 одсто удела и тако постати већински власник с већином деоница с правом гласа.

Радницима ће Пивац платити најмање 860 куна по деоници, а обавезали су се и да их неће продавати трећој особи без гаранције радничких права, преноси Индекс.

Такође морају задржати сва права радника из колективних уговора и других докумената који се тичу радничких права, јавља Танјуг.

Тако је спречено преузимање „Краша” које је покушао бизнисмен Небојша Шарановић, који је, како се наводи, кренуо у агресивно преузимање деоница и са више од 45 милиона евра дошао до 25,7 одсто удела.

Портал је раније јавио да се на раднике „Краша” врши притисак да не продају деонице српском бизнисмену Небојши Шарановићу, мада је он дао далеко најбољу понуду и подигао цену „Крашових” деоница са 400 куна (око 54 евра) на више од 1.000 куна (око 134 евра).

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар