Сергеј Трифуновић: Питање је зашто Србија не би признала Косово уколико се испуне предуслови

Питање је зашто Србија не би признала Косово уколико се испуне услови, упитао се у интервјуу за „Време“ председник ПСГ-а Сергеј Трифуновић

Сергеј Трифуновић (Фото: Покрет слободних грађана)

Питање је зашто Србија не би признала Косово уколико се испуне услови који се тичу омогућавања повратка Срба и поштовања права, решавања питања имовине, положаја Цркве, заштите културног наслеђа које је непроцењиво и других животних важних тема, изјавио је председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић.

Он је у интервјуу за недељник Време казао да се стање на Косову не може решити порицањем, да не жели да лаже „људе с којима живи зато што је то популарно“ и истакао да је „лагање постало прихваћен начин понашања“.

„Ми се ‘кољемо’ око територије на којој све мање људи жели да живи, и ту једнако мислим и на Србе и на Албанце. То су права питања и то мора да буде главна мисао свим државним званичницима који се баве или ће се у будућности бавити питањем Косова“, истакао је он.

Говорећи о председнику Самоопредељења и вероватно будућем премијеру Косова Аљбину Куртију,

Трифуновић је оценио да је реч о образованом, принципијелном и оштром човеку „који делује као неко кога не могу да поткупе, уцене или уплаше“.

„Не мислим да ће бити ништа благонаклонији преговарач од оних претходних, али са њим макар може да се разговара. Са онима који су убијали децу и вадили Србима органе то није било могуће“, рекао је Трифуновић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 14. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Народна !
  Г…. био.
  Г…. осто.
  100 одсто.

 2. Председник !
  A по националности ?

 3. Једна домаћа шаљива ТВ серија из прошлог века је имала у најавном делу следеће речи (и мисли): – Ружа је ружа … је ружа, а млади во је јунац. А глумац је глумац … је глумац!

 4. Вучићев портпарол!

 5. Ево, сад видите зашто је глумац добио америчанско држављанство.
  Има он овде улогу да одигра.

Оставите коментар