Савез за Србију о „малом Шенгену“: ДС подржава иницијативу, за Двери реч о „Великој Албанији“

Чланице опозиционог блока Савез за Србију различито оцењују иницијативу о „малом Шенгену“

Фото: КоССев

У опозиционом блоку Савез за Србију још нема јасног става о „малом Шенгену“. Док Демократска странка подржава такву иницијативу, у другим чланицама, као што су Двери и Народна странка, противе се тој иницијативи, преноси лист „Данас“.

О иницијативи о слободном кретању робе, услуга, људи и капитала, познатијој као „мали Шенген“, иза које стоје Србија, Северна Македонија и Албанија редакција „Данаса“ још није добила одговор од Странке слободе и правде.

Председник ДС-а Зоран Лутовац казао је за лист „Данас“ да је међусобно повезивање, слободан проток људи, робе и капитала у интересу свих у региону.

„Проблем је у томе што се не верује људима који би то требало да спроводе у живот, јер они води политику сукоба и подела“, казао је Лутовац.

Председник Двери Бошко Обрадовић кратко је за лист „Данас“ одговорио: „мали Шенген – Велика Албанија“.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да ће „мали Шенген“ највише користи донети Албанији и Северној Македонији.

„Јер смо ми пре свега за њих веће тржиште, а посебно ако се узме у обзир да они већ годинама инвестирају у производњу која може бити конкурентна произвођачима из Србије као што је пољопривреда и прерађивачка индустрија“, казао је Алексић.

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 13. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар