Синиша Мали: Све у вези са мојим докторатом политика, најрадије бих га поцепао

Иако сам, када је докторат у питању, направио грешку, то опет не значи да је тај рад плагијат, рекао министар финансија

Синиша Мали (Фото: Танјуг)

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се нада да ће Одбор за етику имати довољно снаге да донесе објективну одлуку о његовом докторату, без притиска опозиције.

Мали је оценио да је све у вези са његовим докторатом политика, на којој инсистира опозиција која, како каже, нема ни план ни програм, и истакао да све то толико дуго траје да би после свега „најрадије поцепао тај докторат”.

Подсетио је да је завршио Економски факултет као студент генерације, да је затим магистрирао и да је носилац низа диплома добијених на иностраним универзитетима.

Све је то, каже, радио јер му је било стало до академске каријере, а докторат је дошао као природан след свега на тему којом се одувек бавио, пренео је Танјуг.

Данас му је, истиче Мали, стало до тога како ради свој посао, како грађани оцењују то што ради и да ли имају нешто да му замере.

Уверен је да немају шта да му замере јер плате и пензије расту, а и Европска комисија је недавно у свом извештају оценила да су финансије Србије стабилне и да је српски буџет у одличном стању.

Мали истиче да за такве извештаје живи.

„Мени су важни резултати мог рада, а како ће ово питање око доктората да се заврши… притисци су огромни, ту су и Ђилас и Трифуновић… Не верујем у објективну одлуку. Оно што ми је важно, то је мој рад и моје знање”, рекао је синоћ Мали на ТВ Пинк.

И ако је, каже, када је докторат у питању направио грешку, то опет не значи да је тај његов рад плагијат.

А све је почело, подсећа, још када је постао градоначелник Београда, што је предуг период и зато и наводи да би тај докторат најрадије поцепао.

„Као неко ко има толико диплома, ко је толико тога урадио, написаћу још један…”, рекао је Мали, уверен да питање његовог доктората у Србији више никога не интересује.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. Не верујем да ће икада поцепати своје преписивачко дело јер би тако наудио проф. Карапанџи.
    Тако би признао да је џаба кукумавчио факултету У Висбадену, на коме предаје проф. Карапанџа, да га елиминишу са факултета.
    Одговор који је добио није га обрадовао:)

  2. Цепај га тако да можеш да га користиш за брисање. И спреми се за одбрану на суду, а не на факултету. И не заборави да прво докторат даш Вућићу да он стручно процени како то није плагијат. Шта знају оне надуване комисје…

Оставите коментар