Војислав М. Станојчић: Ни Европа ни Косово ни мигранти, већ колонисти

Можда  не би било згодно да ове земље постану чланице ЕУ, док у њих надиру поворке миграната из Азије и Африке

Фото: patriot.rs

Како који дан, грађанима Србије постаје све јасније да ће им Американци коначно отети Косово и Метохију, а и да им земља никада неће постати чланица Европске уније, чак и када би се  добровољно одрекла своје јужне покрајине

То ће уједно бити и крај безочних лажи Брисела о томе како ће Србија постати чланица Европске уније чим буде испунила само још овај или онај услов, отворила још једно ново поглавље у преговорима, и усвојила још један закон у складу за законима ЕУ, који одговарају интересима њених чланица, А Србији шта Бог да.

Годинама тако наша земља тобоже путује ка Бриселу, а он све даљи. И за све то време безбројни изасланици те организације 28 европских држава и САД шаљу поруке „снажне подршке“ Србији на европском путу,  често се и лично појављујући у Београду да потапшу по рамену нашег водећег државника  и изразе му своје поштовање због његове трајне посвећености увођења  Србије у ЕУ.

И поред свих лепих и охрабрујућих речи, датум када ће се Србији отворити врата Брисела све се више помера, постаје све више нека далека будућност, али не треба губити наду. Све ће доћи на своје место  кад се испуне  неопходни услови, па ће за наше грађане наступити дани неизмерне среће и благостања.

Све наводи на помисао како ће се и ове муке Србије на европском путу окончати једнога дана, кад из Брисела гром из ведра неба:

Европска унија је одлучила да одложи почетак преговора о придруживању са Албанијом и Северном Македонијом (пошто јој је претходно обећала да ће сести за преговарачки сто о придруживању; чим је Скопље пристало да промени назив државе у Северна Македонија,  Брисел је одмах и „заборавио“ на своје обећање).

Уклањање табле са именом државе Северна Македонија (Фото: Борис Грданоски/АП)

Помало могу да збуне подаци да је Северна Македонија на прагу уласка у НАТО, док је Албанија већ члан те злочиначке организације (што је, уосталом, и Турска, која већ годинама узалуд куца на врата Брисела а она јој се никако не отварају), па испада да је лакше учланити се у НАТО него постати равноправни припадник  Европске уније.

Остаје главно питање: Шта би могао да буде разлог за неочекивани поступак, у ствари, прави шамар Брисела Северној Македонији и Албанији?

Можда  не би било згодно да ове две земље (а уз њих и Турска, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина) постану чланице ЕУ, док у њих  надиру поворке миграната из Азије и Африке, а које би  затим несметано могли да продуже свој пут ка другим чланицама Европске уније (што се њима никако не би свидело).

Фото: Београдски глас

Што би, кад се све узме у обзир, дало прилично основа грађанима наше земље да предосећају како ће Брисел и убудуће моћи да виде само на разгледницама или телевизијским снимцима, а да ће им у замену за чланство Србије у ЕУ бити препуштена прилика да искаже своју гостољубивост и хуманост према мигрантима који ће стизати у све већем броју и овде остајати.

А док Миле Србин из Бањалуке забринуто види како „мигранти све више долазе као колонисти који нису само у пролазу, већ да је неко планирао да овде и остану“ Аца Србин из Београда остаје посвећен идеји о придруживању Србије Европској унији и моли бриселске вође да му кажу да ли Србија улази 2025. године  у ту Унију.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар