Синиша Мали добио орден од СПЦ

Орден му је у Храму силаска Светог духа на апостоле у селу Барзиловица код Лазаревца, уз благослов патријарха српског Иринеја, уручио владика шумадијски Јован

Фото: Танјуг

Министар финансија Синиша Мали примио је данас у Лазаревцу орден Великомученика Крагујевачких првог степена Српске православне цркве.

Орден му је у Храму силаска Светог духа на апостоле у селу Барзиловица код Лазаревца, уз благослов патријарха српског Иринеја, уручио владика шумадијски Јован.

Мали је данас присуствовао освећењу крстова и звона у новом Храму Силаска Светог Духа на апостоле у селу Барзиловица код Лазаревца, преноси Танјуг.

Министар је прошле године, као градоначелник Београда, издвојио средства која су била неопходна како би се после десет година завршио храм.

На њему су данас постављени освећени крстови и звона, а министар је цркви уручио предолтарско кандило, саопштено је из министарства.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 29. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. “Доктор наука” и педрски шетач.
    Ко је следећи? Ана Брнабић?
    Не, ово није тек још једна “контраверзна” одлука неколицине владика, ово је политика темељног уништавања угледа СПЦ међу Србима. Врло успешно вођена политика.

  2. И тако Мали постаде Велики…

  3. Изгледа да се Вучић озбиљно узмувао јер вероватно има сазнања да ће Универзитет у понедељак Малог докторат прогласити за велики плагијат. Отуда баш сада она одлука ФОН-а, отуда баш сада овај орден. Уместо да Црква Христова буде лучоноша слободе, тај посао ових дана уместо ње обавља Универзитет! То што су екуменисти против Вучића слаба нам је утеха, јер, углавном, подржавају Цариград у расколу, а то је, дугорочно гледано, неупоредиво већа штета од подршке Вучићу.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading