Газета Сињали: САД ће тражити наставак разговора пре избора у Србији

САД ће позвати косовске власти да покрену наставак дијалога са званичним Београдом до марта 2020. године, пре почетка српског изборног циклуса, наводи Газета Сињали

Метју Палмер (Фото: А. Васиљевић)

Специјални представник САД за Западни Балкан, Метју Палмер посетиће у петак Косово, пише Газета Сињали позивајући се на своје изворе.

Овај портал наводи да се Палмерова посета Приштини очекује у петак 31. октобра где ће се састати са лидерима косовских странака, као и институционалним лидерима. Тема састанка, како пишу, биће последња политичка дешавања на Косову и спремност косовских власти да наставе дијалог са Србијом.

Према наводима њихових извора,  на овом састанку „САД ће позвати косовске власти да покрену наставак дијалога са званичним Београдом до марта 2020. године, пре почетка српског изборног циклуса“.

Упутили су питање и амбасади САД у Приштини како би добили потврду ове информације, међутим, како наводе, до објављивања вести нису добили одговор.

САД су уверене да је председник Србије, Александар Вучић, спреман да преговара о споразуму са Приштином, а спремне су и да након наставка дијалога са њим „истраже опције које ће му помоћи да изгради подршку српског народа за нормализацију односа са Косовом“, рекао је Палмер у среду током сведочења пред Пододбором за Европу и регионалну безбедносну сарадњу Сената САД.

Пред пододбором Сената Палмер је заговарао већу економску сарадњу САД и Западног Балкана као вид подстицаја Београду и Приштини да постигну политичко решење и не „пропусте најбољу шансу у генерацији за нормализацију односа“.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(КоССев, 26. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар