Фолксваген одложио одлуку о изградњи погона у Турској због акције у Сирији

Нови погон, који би требало да запосли до 4.000 људи, је према плану требало да буде изграђен у близини Измира, а инвестиција би била између 1,2 до 1,5 милијарди евра

Фото: Пиксабеј

Немачки произвођач аутомобила Фолксваген обуставио је одлуку о изградњи нове фабрике у Турској због војне акције Анкаре у Сирији, преносе немачки медији.

Управни одбор Фолксвагена одложио је одлуку о изградњи погона у Турској због акције у Сирији, потврђено је Танјугу у овом немачком концерну.

„Управни одбор концерна је одложио одлуку о новом погону. Пратимо актуелну ситуацију веома обазриво и са великом забринутошћу гледамо на актуелни развој”, речено је у одговору на питање шта значи одлука у вези са изградњом погона и да ли постоји могућност да се промени одлука о земљи у којој ће се градити нови погон”.

„У таквом окружењу не може бити одлуке у корист те земље”, поручују из концерна.

Један неименовани портпарол додаје да Фолксваген прати ситуацију са великом забринутошћу. Фолксваген је месецима анализирао где ће у југоисточној Европи градити нови погон, те је одлука у корист Турске била готово сигурна. На то је указивало и то што је концерн већ у трговински регистар унео сестра фирму у тој земљи.

Нови погон, који би требало да запосли до 4.000 људи, је према плану требало да буде изграђен у близини Измира, а инвестиција би била између 1,2 до 1,5 милијарди евра. И Србија, као и више других земаља региона, бориле су се да доведу овог великог инвеститора.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар