Андрићград: Предавање Владимира Димитријевића „Владика Николај и Отац Јустин о српском 20. веку“

Предавање др Владимира Димитријевића биће одржано у петак, 27. септембра, са почетком у 19 часова, у Свечаној сали Андрићевог института

У Свечаној сали Андрићевог института у петак, 27. септембра, са почетком у 19 часова биће одржано предавање „Владика Николај и Отац Јустин о српском 20. веку“ др Владимира Димитријевића, једног од водећих српских интелектуалаца који делују у оквирима књижевне критике и аналитике религије.

На позив најугледнијег руског сектолога, др Александра Дворкина, учествовао је у раду Божићних образовних предавања Руске Православне Цркве у Москви 2006. године. Учествовао је, почетком двехиљадитих, у кампањи за повратак веронауке у школски систем Србије.

Аутор је преко 65 књига, док као приређивач потписује више од 130 публикација од којих су најзначајније „Тржиште или храм: Становиште Владимира Вујића“, „Како сахранити Броза – Тито и Срби“, „Побуњеници и смислотворци“, „Степинац за почетнике“, „Граматика екуменизма“, „Школокауст у Србији / Како разарају наше образовање?“, „Светосавље и србоцид: Разговори у вртлогу глобализације“ и „Оклеветани светац: Владика Николај и србофобија“.

(Искра, 25. 9. 2019)Categories: Моба

Tags: , , ,

Оставите коментар