Амбасадор Велике Британије у Приштини: Нормализација односа Србије и Косова подразумева признање у непромењеним границама

Велика Британија сматра да нормализација односа између Косова и Србије захтева признавање независних и суверених земаља у постојећим границама, изјавио је Николас Абот

Николас Абот (Фото: Gov.uk/Радио Контакт плус)

Новоименовани амбасадор Велике Британије у Приштини Николас Абот изјавио је да нова косовска влада која ће бити формирана након октобарских парламентарних избора мора бити стабилна и способна да настави дијалог са Београдом.

По Николасу Аботу обе стране морају да створе услове да разговори напредују и предузму акције које воде ка коначном решењу.

У интервјуу Кохи диторе овај дипломата каже да би промене граница дестабилизовале Косово и регион.

„Велика Британија сматра да нормализација односа између Косова и Србије захтева признавање независних и суверених земаља у постојећим границама. Верујемо да би промене граница дестабилизовале земљу и остале делове региона и могле да наруше безбедност, стабилност и просперитет региона“, рекао је Абот.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 23. 9. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Велика Британија сматра да нормализација односа између Косова и Србије захтева признавање независних и суверених земаља у постојећим границама.
    ++++
    Тек, да се не заборави.
    А и платили смо поштено, још пре 11 година.
    Оном, од кога очекујемо да нам заврши посао, http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06 наставља представник најгеноцидније нације на планети земљи.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading