Хелена Гранић: Срби нису народ кукавица и зомбија – ко гаси светло над Србијом?

Овај народ је увек устајао против зла и устајаће. На овом народу су многа царства сломила зубе, сломиће и овај подмукли окупатор

Ко се то згражава над рођеним народом, ко каже да смо готови и ко нас то части неповерењем? Ко гаси светло?

Рођени моји, ако ишта има добро у свом овом злу које нас је снашло, то је велико буђење свести код Срба у последње три године.
Усред највећег мрака и духовног, културног и биолошког уништења Србског народа и његовог наслеђа, дошло је до праве велике револуције свести каква никад до сада није била у народу.

Никада до сада народ није знао ни ко је, ни одакле је „дошао“, ни колико благо има, ни какво му је послање овде, зашто га је Бог поставио баш на овом месту.
Никада.
То је знао само веома мали број људи.
Сада то зна већина Срба било каквог образовања да су.
Било где да су.

Они су схватили велику ствар.
А та велика ствар је да они нису никакви дошљаци нити крадљивци туђе земље, неписмене хорде пљачкаша које су протерале локално становништво и тако се настанили на овим крајевима, него да су најстарија цивилизација Европе, народ који је дао прво писмо свету и прву индустријску револуцију, народ чији се топоними и трагови налазе по целом свету, народ чији ДНК сеже и пре Нојеве барке.

Народ је схватио да је управо то разлог зашто окупациона банда локалних намесника пљачка, отима и разара и духовно, културно-историјско наслеђе које је потврда управо тог миленијумског историјског постојања, разлог и биолошког уништења Србског народа, а ево у последњој години, свест је толико нарасла упркос испирању мозга од стране великог дела црквеног клира да будемо мирни јер ће одбрану државе Бог завршити уместо нас, сада, коначно, народ је почео и да брани своје наслеђе, своју земљу, своје сународнике, браћу, сестре, реке, шуме.

Дивно је видети зачетке отпора срамном уништењу свега што је Бог дао.
Можда се неком чини да смо ми у дубоком сну, али драги моји, свуда се народ самоорганизује и брани.

Дивни људи из организације Кров над главом боре се свакодневно да одбране своје суграђане од насилног отимања имовине и избацивања на улицу.
Много је оних које су одбранили и сачували.
Људи од речи и дела из организације Одбранимо реке Старе Планине се боре да одбране реке Србије од уништења и трпања у цеви месецима, прилично успешно.

Људи се самоорганизују, бране своје паркове, бране дрвеће, одбранише Крстионицу манастира у Црној Гори недавно, народ спречио одржавање геј параде у Ваљеву, почели су да лете багери у ваздух, куће извршитеља, магацини, извршитељи и функционери СНС-а да добијају батине по улици, бака Сока мушки оверила похлепног и проклетог инвеститора гуликожу… свуда су трагови отпора злу и свуда почиње народ да се диже и самоорганизује у свом покушају ДА СЕ ОДБРАНИ.

Дакле, овај народ није народ кукавица и зомбија.
Овај народ је увек устајао против зла и устајаће.
На овом народу су многа царства сломила зубе, сломиће и овај подмукли окупатор и ова клика чувара логора ће бити потамањена.
Немојте губити поверење у народ који је три пута ратовао за слободу у прошлом веку и одбранио је сваки пут, иако је после губио за зеленим столом од стране својих одрођених синова који су коцкали народним благом и крвљу њених синова и кћери.

У дубини душе овог народа и његовој исконској колективној свести лежи јак отпор злу, јака љубав према слободи, Богу, истини и правди, и иако је толико уморан и потрошен од силних издаја, промашених надања, кривих људи који су га обманули и његову снагу истрошили, биолошког и духовног тровања, он ће опет устати.

Он ће опет, иако уз велику цену, одбранити овај свети камен и ову свету земљу од Бога дату, сада, измењене свести коначно знати да је цени и чува и као највеће благо преда својим потомцима који ће бити носиоци оне нове свести шта значи бити Србин и живети у најлепшем и најтежем кутку света.

Ставови изнети у рубрици „Разномислије“ не одражавају нужно и становиште „Стања ствари“Категорије:Разномислије

Ознаке:,

4 replies

 1. Има једна битна разлика коју наши љубитељи „народа“ никако не виде. То кад су Срби били јунаци, а ту се обично мисли на ослободилачке ратове од Првог српског устанка до краја Првог светског рата, било је време када су Срби имали национално одговорну елиту или се, она, у почетку стварала. Не би било никаквих јунака са Цера и Колубаре да од сељака, који целог живота своје село нису напустили, српски официри нису направили војску. И да ти официри нису били такви какви су били, ови би били само сељаци или руља, можда чак и злочинци у неким ситуацијама. Судбина народа зависи од елите, као што судбина лављег чопора зависи од алфа мужјака који га чува и алфа женке која предводи ловачку хорду.
  Ми данас немамо такву елиту. Немамо је ни у стварању. Само ТАКВА елита може да спасе Србију, а не оно што се данас назива елитом.

  Свиђа ми се

 2. „Рођени моји, ако ишта има добро у свом овом злу које нас је снашло, то је велико буђење свести код Срба у последње три године.“
  Хвала ауторки г-ђи Хелени Гранић на овом лепом и охрабрујућем чланку. После oвих година издаје и предаје државе и народа „новом светском поретку“, и то од кога – од странака и лидера које су некад чиниле језгро родољубља и државобранитељства у оним тешким годинама с`краја прошлог и почетком овог века, народ полако, кроз маглу разних лажи и превара, препознаје и раздваја добро од лошег. Овај процес може да потраје дуже, али ће сигурно довести до спасавања земље од распадања и уништења.

  Свиђа ми се

 3. Сестро Хелена, Бог те благословио !

  Свиђа ми се

 4. Лепе речи, но обратимо пажњу. Да ли смо завојевачима трн у оку зато што смо православни или зато што смо најстарији народ на свету? Ако кажете да нас мрзе зато што смо најстарији народ на свету, онда ви девалвирате нашу православност, онда је она успутна, случајна, небитна. У том случају би нас нападали и мрзели и као пагане, зар не? А ако нас мрзе зато што смо православни, зар онда, на крају крајева, није свеједно да ли смо или нисмо најстарији народ на свету? Јер спасавамо се врлином а не старином. Дубоко сам убеђен да је овај аутохтонистички вирус страно тело у Хеленином поштовања вредном аутентичном српско-православном тексту. Баш зато и желим да укажем на њега – да би био одстрањен. Јер аутохтонизам неминовно искључује православље и обратно. Ако дозволимо да се тај вирус рашири међу православцима, џаба нам наше свеколико патриотско укрупњавање – бићемо неприметно поражени…

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s