Одбачена кривична пријава за напад на уредника портала Жиг инфо

Главни и одговорни уредник портала Жиг Инфо из Гроцке Жељко Маторчевић физички је нападнут почетком октобра прошле године када му је сломљена јагодична кост

Фото: Жиг инфо

Друго основно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву против Ј. П. који се сумњичио да је 9. октобра прошле године физички напао уредника портала Жиг инфо Жељка Маторчевића и сломио му јагодичну кост, преноси Цензоловка.

У решењу које је потписала заменица јавног тужиоца Мира Вукојевић, између осталог пише да „не постоје основи сумње да је осумњичени извршио кривично дело тешка телесна повреда, нити било које друго кривично дело за које се гони по службеној дужности“.

Маторчевић је у изјави за Цензоловку рекао да није изненађен јер „живимо у земљи у којој постоји све друго осим владавине права, демократије и логике“.

Како је рекао, он не зна да ли полиција и даље истражује ко га је претукао, али зна да су се у Полицијској станици Гроцка у последњих неколико месеци десиле промене, као и да су привођени инспектори који су радили на „његовом случају“.

„То све јасно доказује колико је Гроцка загризла у корупцију, а самим тим и држава Србија јер је неспособна да један мали локал, ту надомак Београда, искорени од корупције, криминала и ко зна чега још. Не треба заборавити ни да се владајућа странка СНС још није одрекла свог члана Симоновића који је вероватно налогодавац и мог пребијања, а не само паљења куће колеге Јовановића“, рекао је Маторчевић.

Подсетимо, главни и одговорни уредник портала Жиг Инфо из Гроцке Жељко Маторчевић физички је нападнут почетком октобра прошле године када му је сломљена јагодична кост.

Како је тада пренео портал Жиг Инфо, младић око 20 година крупније грађе прво је пратио Маторчевића неколико стотина метара да би га затим ударио у потиљак.

„Од силине ударца, Маторчевић је пао на земљу а Н.Н лице је наставило са ударцима. Након што је из супротног смера наишла колона возила, младић је престао ударати Маторчевића да би се затим удаљио са места напада“, пренео је Жиг инфо.

Новинари портала Жиг инфо су у последњих пет година због, како наводе, писања о злоупотребама у општини Гроцка, добијали претње и пријављивали их надлежним институцијама. То је наводио и новинар Милан Јовановић коме је 12. децембра прошле године запаљена кућа, након што су на гаражу која се налази у дворишту непознати нападачи с капуљачама на глави бацили два молотовљева коктела.

У пожару је осим куће од 200 квадрата и гараже изгорео и аутомобил. Новинар и његова супруга су успели да се спасу тако што су побегли кроз прозор.

Због сумње да су запалили кућу Јовановића полиција је брзо ухапсила три особе, Александра Маринковића, Игора Новаковића и Владимира Михаиловића. Они су 22. фебруара пуштени да се бране са слободе. Ухапшена је и Бојана Цветковић Шијацки, која је у међувремену осуђена на шест месеци кућног притвора, уз обавезу ношења „наногице”, као и на новчану казну од 50.000 динара, пошто је склопила споразум с тужилаштвом о признању кривичног дела.

Касније је тек ухапшен осумњичени налогодавац паљења, иначе тадашњи председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, ухапшен је тек 25. јануара.

У дану када је Симоновић ухапшен, јавности се, тим поводом, ванредно обратио председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, који је тада изјавио да “партијска књижица никог неће сачувати од одговорности”.

Међутим, месец и по дана касније Драгољуб Симоновић пуштен је да се брани са слободе после 40 дана проведених у притвору. Друго основно тужилаштво је уложило жалбу на ту одлуку Суда, али је она одбијена.

Након његовог ослобађања, новинар портала Жиг инфо Милан Јовановић добио је сталну полицијску заштиту.

Тек средином марта ове године, Драгољуб Симоновић поднео је оставку на функцију председника Општине Гроцка.

На питање да ли ће бити смењен са челне функције у Гроцкој, заменик градоначелника Београда и функционер СНС Горан Весић је рекао да Град нема такве ингеренције. Упитан да ли СНС, чији је Симоновић члан и која има натполовичну већину у локалном парламенту, може нешто да уради, Весић је рекао да је то питање за Општински одбор СНС у Гроцкој, чији је председник управо Драгољуб Симоновић.

Суђење за паљење куће Милану Јовановићу, након одлагања, почело је крајем маја ове године у Другом основном суду.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 26. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар