Реци НЕ ЕУ: Злостављања, силовања и убиства деце у хомосексуалним „породицама“

Преносимо 12 примера злостављања, силовања и убистава деце у хомосексуалним ”породицама”

Ана Брнабић и Милица Ђурђић

Откако је прећутно, противно моралним нормама, ставу велике већине становништва и законима Републике Србије, хомосексуалном пару који чине председница Владе Ана Брнабић и Милица Ђурђић одобрено да гаје дете, слично брачним паровима, све чешће се могу чути захтеви за доношење закона који би ово претворили у норму[1].
С обзиром да нам много тога, укључујући и проблем права хомосексуалаца, које обухвата и питање усвајање деце, долази са Запада са закашњењем, погледајмо на неколико примера преузетих одатле шта то у стварности доноси.

Како је реч о великом броју случајева злостављања, силовања, подвођења и убистава, примере ћемо навести у више наставака.

1.

Џандре Бота (лево) и његова мајка Ханели (десно)

Четворогодишњи Џандре Бота (Jandre Botha) одбио је да назове мајчину (Hanelie Botha) лезбејску љубавницу (Engeline de Nysschen) “татом” – и то платио својим животом. Суд је саслушао доказе од Лидије Нкомо (Lydia Nkomo) и њене кћерке Алете Лесиба (Aletta Lesiba), која је радила за пар у њиховој радњи, да је Де Нисхен злобно напала Џандреа тражећи да је он зове “тата”. Обе су посведочиле да је, док је Џандре нападнут, његова мајка пропустила да интервенише или да га заштити. Докази су показали да је задобио страшне повреде, укључујући оштећење лобање и мозга, као и сломљене ноге, кључну кост, руке и карлицу.

Суд је прихватио исказ професора Мохамеда Даде (Mohammed Dada) , стручњака за трауме, који је рекао да су повреде дечака сличне онима особе која је пала са двоспратне зграде. Доносећи пресуду, Вилемс (Willemse) је признала да нема суштинских доказа који би повезивали Ханели (мајку дечака прим. прев.) са нападима, али је изјавила да је једнако крива за убиство јер није испунила своју законску дужност да заштити своје дете од злостављања и насиља. Суд је утврдио да је лагала др Елну Гибсон (Dr Elna Gibson) , једног од доктора медицине који је лечио Џандреа, рекавши да је дечак задобио повреде након што се оклизнуо у кади. Судија је критиковала Ханели због тога што није пријавила Џандреово злостављање од стране њене љубавнице социјалним радницима који прате Џандреов напредак, након што је добила старатељство над њим за време дуготрајне судске битке са својим бившим супругом. Она такође није пријавила злостављање свом бившем супругу.

Дечаков отац је постао свестан Џандреовог злостављања тек на дан његове смрти, 12. јуна 2003. Де Нисхен га је контактирала и рекла да је Џандре пао раније тог дана и да је умро.

https://www.iol.co.za/news/south-africa/lesbian-couple-guilty-of-gruesome-murder-270415

2.

Крејг Фонч и Јан Воти

Геј пар ослобођен оптужби за злостављање дечака – јер су се социјални радници бојали да буду означени као хомофобични. Хомосексуални хранитељски пар је ослобођен оптужби за сексуално злостављање рањивих дечака у њиховом старатељству јер су се социјални радници плашили да ће бити оптужени за дискриминацију ако истраже жалбе, што је закључено истрагом. Крејг Фонч (Craig Faunch) и Јан Воти (Ian Wathey) били су један од првих хомосексуалних парова у земљи који су званично добили одобрење да буду хранитељска породица. У само 15 месеци бринули су се о 18 деце. У стварности, они су били педофили, који су више пута злостављали децу у њиховом старатељству. Чак и када је мајка двоје деце пријавила своје сумње Савету, службеници су прихватили објашњења мушкараца и нису ништа предузели. Уместо да спрече да деца остану код Фонча и Вотија, послали су им још дечака са озбиљнијим проблемима. Између њих, пар је злостављао четири дечака између осам и 14 година.

Дечија добротворна установа Kidscape рекла је да су они који су били задужени за надзор над безбедношћу деце која су била у старатељству о Фонча и Вотија допустили да политичка коректност превлада здрав разум. Извештај је такође оптужио Савет да није спровео одговарајуће процене пре и после смештаја деце код Фонча и Вотија. Међу њиховим жртвама је био и 14-годишњи дечак са Аспергеровим синдромом, што је облик аутизма, који је био на менталном узрасту детета од седам година, а Воти га је присилио да гледа геј порнографију. Јучерашњи извештај каже да је Одбор за удомљавање који је дао одобрење Фончу и Вотију прихватио без оклевања њихов захтев да се брину само за дечаке на основу тога што се не осећају спремним да се брину о девојчицама.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-480151/Gay-couple-left-free-abuse-boys–social-workers-feared-branded-homophobic.html

3.

Џорџ Хараз и Даглас Вирт

Суђење геј пару оптуженом за силовање више усвојене деце – Џорџ Хараз (George Harasz) и Даглас Вирт (Douglas Wirt) , брачни пар који живи у Конектикату (Connecticut) ухапшени су 2011. и оптужени за сексуално злостављање два од девет усвојених дечака. Од 2000. године, 49-годишњи Хараз и 45-годишњи Вирт – који воде посао са узгојем паса, усвојили су три пара тројки. Двојица дечака, у доби од 5 и 15 година, првобитно су оптужили Хараза да их је сексуално злостављао. Хараз је био оптужен за сексуално злостављање првог степена, а Вирт је био оптужен за сексуални напад трећег степена на 15-годишњег дечака.

Једна од наводних жртава раније је сведочила на суду да је од њих двојице злостављан од своје шесте године. Тинејџер је тврдио да су га Хараз и Вирт додиривали и злостављали и натерали га да изврши сексуалне радње над њима. “Мењали су се док су ме силовали ме изнова и изнова”, рекао је оштећени. “Свако ко би то урадио детету је болесна особа, лудак.”

https://gothamist.com/2013/04/07/gay_couple_accused_of_raping_multip.php

4.

Рејчел Стивенс и Кајла Џонс

Лезбијски пар Рајчел Стивенс (Rachel Stevens) 29, и њена партнерка Кајла Џонс (Kayla Jones) 26, које су чекићем тукле свог петогодишњег сина, залепиле му очи траком и удариле га у препоне у бруталном нападу због кога је претрпео два инфаркта, су затворене 20 година Дечак је хоспитализован у децембру 2015. године са лезијама на лицу и нападима, а доктори су тада открили да има више сломљених костију. Такође је претрпео и два инфаркта као резултат напада.

Случај је први пут изашао на видело почетком децембра 2015. године, када је петогодишњи син Стивенсонове пребачен у Медицински центар (St John Medical Center) у Тулси (Tulsa). Лекари у болници контактирали су полицију након што су утврдили да дете има неколико сломљених костију у разним фазама зарастања и да је изгледало потхрањено.
Истражитељи су након тога интервјуисали малог дечака и сазнали да је дете било везивано, да му је преко очију постављана лепљива трака и да је држан у закључаној соби, наводи се у документу. Дечак је такође тврдио да га је мајка ударила чекићем по руци и да су га она и Џонсова ударале појасом по целом телу. Према полицији, страшна злостављања су трајала неколико месеци. Мали дечак је рекао једном приликом да га је његова маћеха шутнула у препоне толико да је искрварио.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-4904084/Lesbian-couple-20-years-beat-boy-5.html

5.

Јужна Каролина: лезбијски пар, Ерика Мае Батс (Erica Mae Butts) и Шанита Летрис Канингем (Shanita Latrice Cunningham) колабирале су на суду када су добиле доживотну казну због убиства малог детета. Двема женама, обе 25 година старе из Самервила у Јужној Каролини (Summerville, South Carolina), у петак је речено да ће провести остатак живота у затвору због пребијања Серенити Ричардсон (Serenity Richardson) 2009. године, док је дете било у њиховом старатељству. „Скоро је немогуће речима тачно описати шта су те жене урадиле тој јадној девојчици“, рекла је Елизабет Гордон (Elizabeth Gordon) , помоћница правобраниоца Округа Чарлстон (Charleston County). „Више пута су је тукле појасом и пластичним вешалицама. Можете видети трагове удараца по телу овог детета. Не постоји ниједан део тела овог детета који је остао неповређен, осим стопала њених ногу. ” “Објашњење које су дали (за њено пребијање) је да Серенити није пишкила на ноши”, рекла је Елизабет Гордон. „Њихово објашњење је да – нисмо знали да ће је оно што смо урадили убити.” У време када су болничари стигли до девојчице, она је већ била мртва. Судија Окружног суда, Деадра Ричардсон (Deadra Richardson) рекла је да је ништа није тако снажно потресло као фотографије претучене девојчице.

https://www.bellenews.com/2011/11/06/world/us-news/south-carolina-lesbian-couple-collapsed-in-court-when-heard-the-life-sentence-for-killing-a-toddler/

6.

Мајка је убила бебу након што се растала од лезбејке – Мајци која је удавила свог сина када се разишла са својим лезбијским партнерком, јуче је одређено да буде затворена у психијатријску болницу. Краљевски Суд Кардифа је извештен о томе како је Керол Стоукс (Carol Stokes) 32, затруднела од пријатеља након што су она и њена љубавница, Колин Онил (Colleen O’Neill), са којома је живела, одлучиле да желе дете заједно. Али наводно је утопила 16-месечног Луиса (Lewis) у кади само недељу дана након што је госпођица Онил напустила. Стоукс је извршила своју претњу недељу дана након што јој је Онил рекла да одлази. Дејвис (Davies) је додао: “Узела је своју бебу која је спавала и потопила је у до пола напуњену каду. Беба се удавила, али онда, мислећи да је још жива, ставила јој је конопац око врата и задавила је. Онда ју је обукла и нежно је ставила на кревет пре него што је отишла до локалне болнице и рекла запосленима шта је урадила.”

https://www.independent.co.uk/news/mother-killed-baby-after-split-from-lesbian-1148656.html

7.

Лезбијка из Харлема тукла је малог сина своје љубавнице до смрти – поломила му је три ребра и пробила му јетру – једноставно зато што се упрљао, рекли су јуче извори из полиције. Кармен Молина (Carmen Molina) 32, и мајка, 20-годишња Захира Матос (Zahira Matos), оптужене су за убиство другог степена малог Јовани Телеза (Yovany Tellez) – који је имао 60 модрица по целом телу – и суочен су са максималном доживотном казном без могућности помиловања. “Оне су злостављале дете у одређеном временском периоду. То су једноставно чудовишта која туку децу ”, рекао је један полицајац.

Мали Јовани је умро у болници Св. Луке (St. Luke’s Hospital) у 2:26 у недељу. Узрок смрти био је смртоносни синдром злостављања деце – вишеструки ударци који су сломили три ребра, пробили му јетру, згњечили му доњи трбух и сломили ногу, рекли су извори из полиције. Жена која живи директно испод, рекла је да је у два сата ујутро чула дечији врисак који је „оборио с ногу“. У изјавама полицајцима, обе жене су признале да су га више пута ударале песницама и тукле га каишем, кажу извори. Матосова је прво рекла полицајцима да је за модрице на телу њеног сина крив њен муж, али након испитивања, она се сломила и признала да је претукла дечака, рекли су извори Молина је рекла да се дечак упрљао и да је експлодирала у бесу, ударајући га у стомак, кажу извори. Вокерова (Walker) је рекла да је, када је позвана у њихов стан, дечаково тело било плаво. “Било је стварно грозно”, рече она. „На његовим рукама, стомаку и ногама биле су модрице, а он је крварио из ректума. Одмах сам посумњао на насиље.”

https://nypost.com/2004/09/21/monster-moms-lesbians-killed-potty-tot-cops/

8.

Ерика Дуан Крејг (Erica Dwan Craig) и Кристиан Џесика Деана (Christian Jessica Deana)

Пронађено троје изгладнеле деце, једно везано за под у Калифорнији – Три изгладнеле деце – укључујући и оно које је било везано за под како би га спречили да добије храну – пронађени су прошлог месеца у прљавој кући пара из северне Калифорније, саопштиле су власти. Сво троје – два дечака и девојчица – смештени су у заштитно старатељство, а једно је хоспитализирано, изјавио је у петак шериф округа Монтереј (Monterey County) Скот Милер (Scott Miller).

Власти су их нашле у кући у Салинасу (Salinas), Калифорнија, 14. марта, након што су два дечака пропустили заказане састанке, према неколико објављених извештаја. “То је био посебно гнусан случај”, рекао је Милер за Монтереј Хералд (Monterey Herald). Деца су “месецима једва нешто јела”. Дечаци су стари 3 и 5 година, а девојчица има 8 година, рекле су власти, и сви су имали модрице и знакове других физичких и емоционалних злостављања. Девојчица, за коју се чинило да је претрпела најекстремније злостављање, била је везана за под како би је спречили да добије било какву храну, рекли су. “Чини се да је мала девојчица била главна мета овог злостављања”, наставио је Милер, додајући да је изгледала “као жртва концентрационог логора”. Било је доказа да је можда била стављена у ормар, као и да је понекад била везана за глежањ, а понекад и огрлицом око врата, рекао је Милер.

Ерика Дуан Крејг (Erica Dwan Craig) 31, и Кристиан Џесика Деана (Christian Jessica Deana), 44, биле су ухапшене на лицу места због сумње да су починили кривично дело окрутности, затварања и других оптужби. Власти су рекле да се чинило да су се жене припремале да побегну пре него што су биле ухапшене. Девојчица и старији дечак били су усвојена деца, а млађи дечак је био син једне од жена, рекао је Милер.

https://www.foxnews.com/us/3-children-found-starving-1-chained-to-floor-in-california-home

9.

Марк Њутон (Mark Newton) и Питер Тронг (Peter Truong)

Аустралијски пар у Лос Анђелесу осуђен је због дечије порнографије са “усвојеним сином” из Русије – Аустралијски пар је оптужен да је снимио тврди порно филм са својим “усвојеним сином” за интернационални порнографски синдикат познат као Boy Lovers network. Пар је купио дете од његове руске мајке за 8.000 долара 2005. године.

Истражитељи кажу да су Њутон (Newton) и Тронг (Truong) летели са дечаком између Аустралије, Сједињених Држава, Француске и Немачке да би забележили снимке најмање осам других педофила који су га сексуално злостављали. Они су делили слике и видео записе на њиховој изопаченој мрежи, која се специјализовала за приказивање дечака старости између 6 и 8 година, рекли су федерални тужитељи. Један видео снимак откривен ове седмице показује да је Њутн вршио сексуални чин на дечаку када је овај имао мање од две недеље. “Ови људи изложили су ово дете неким од најгорих дела експлоатације које је ова канцеларија икада видела”, рекао је амерички државни тужитељ Индијане Џо Хогсет (Joe Hogsett), након саслушања.

Њутон и Тронг су живели са дечаком у Лос Анђелесу. Детету су испрали мозак да верује да је сексуално злостављање нормално понашање, рекао је Бејкер (Baker). Аустралијске власти сумњају да су мушкарци користили исте технике и за другу децу. У почетку, Њутон и Тронг су тврдили да су оптужени због своје сексуалне оријентације.

https://www.nydailynews.com/news/crime/2-convicted-adopted-son-porn-article-1.1385895

10.

Трећи човек оптужен у случају Карл Филип Херолд (Carl Philip Herold) и злостављање деце. Херолд, његов домаћи партнер Чрлс Вокер Данавант (Charles Walker Dunnavant), а сада и Марк Бедвел (Mark Bedwell) се суочавају са различитим оптужбама за сексуално злостављање. Бедвел није поменут ни у једном претходном поступку. Судски документи показују да је Бедвел оптужен у шест тачака за содомију детета старијег од 12 година и млађег од 16 година и једну тачку за завођење детета. Херолд и Данавант су оптужени за држање дете у заточеништву у кући осам месеци.

Херолд се терети у шест тачака за заверу за почињење содомије, четири тачке за содомију, три тачке за сексуално злостављање детета млађе од 12 година, саучесништво, злостављање деце у тешком положају и заверу за сексуално злостављање. Данавант је оптужен у шест тачака за заверу за почињење содомије, четири тачке за содомију и сексуално злостављање детета млађе од 12 година, заверу за почињење сексуалног злостављања дјеце и тешко злостављање деце.

https://whnt.com/2014/03/25/third-man-indicted-in-carl-philip-herold-child-sex-abuse-case/

11.

Полине Морено (Pauline Moreno), Томас Лобел (Thomas Lobel) и Дебра Лобел (Debra Lobel)

Дечак који је започео промену пола у узрасту од осам година – 11-годишњи Томас Лобел (Thomas Lobel), је на терапији којом се блокирају хормони како би се спречило да прође кроз пубертет. Почео је транзициону терапију када је имао осам година. Његови усвојитељи, лезбејски пар Полине Морено (Pauline Moreno) и Дебра Лобел (Debra Lobel), бранили су Томасову одлуку, који се сада зове Тами (Tammy), да почне са третманом како би променио пол у тако младом узрасту.

Пар из Берклија (Berkeley) у Калифорнији, су непопустљиви у томеда га нису натерали да донесе одлуку да постане девојчица; да је једна од првих ствари коју им је Томас рекао када је научио знаковни језик у узрасту од три године, а који је научио због говорне сметње, био: “Ја сам девојчица”. Полин каже да је Тами била срамежљива и несрећна као дечак у поређењу са његовом старијом браћом. Хормон-супресант, имплантиран у горњи део његове леве руке који се мења сваке године, одложиће да се код 11-годишњака развију широка рамена, дубок глас и длаке на лицу, блокирајући његове хормоне. Његови родитељи кажу да ће му хормонско лечење дати времена да схвати да ли жели да у потпуности пређе у женско или да прође кроз пубертет као дечак. Ако се њихов син одлучи за прелазак у одраслу жену, може узети и женске хормоне, који ће подићи његов глас, омогућити му да му порасту груди и развију се друге женске физичке карактеристике.

https://www.huffingtonpost.co.uk/2011/09/30/the-litle-boy-who-started-a-sex-change-aged-eight_n_7384790.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAAS5MenFCwysoPdJArigIN_O9EjbR9aQVOUsxktSiIo_92GSs4zW9-1ALzGxu8C-evSONideK1CneOz21uET_Lg1Ccc2HPAZE9CPAUHRyrNy45Nbwjg3jAP-2iTDfGZYtxLXL1RFmwydmuJJ5YYvnZrmrY8L1vh3t3vA4pa8RylH

12.

Крajзи Кинг (Kryzie King) и Милс Добсон (Myls Dobson)

Крajзи Кинг (Kryzie King), 29, признао је да је малог Милса Добсона (Myls Dobson) тукао каишем и конопцем, палио га решетком из рерне и закључао на балкону на ниским температурама, само у мајици и кратким панталонама. “Држао је Милса Добсона мртвог у свом стану најмање 24 сата пре него што је обавестио надлежне”. Кинг, трансродни козметичар, био је у вези са дечаковим оцем, Оки Вејдом (Okee Wade). Кинг је залепио уста детета траком током неких пребијања како би спречио суседе да чују његове крикове, рекао је тужилац. Када је пронађен (дечак, прим. прев.), био је изузетно потхрањен, а према признању Кинга није имао пун оброк још од 26. децембра, рекао је Блумберг (Blumberg).

https://nypost.com/2016/09/29/transgender-babysitter-takes-plea-deal-for-killing-toddler/

Превео и приредио: Димитрије Марковић

(Recineeu, 14.7.2019)


Упутнице

[1] https://www.kurir.rs/vesti/politika/3215189/ceda-hoce-gej-brakove-jovanovic-zeli-da-gejevi-u-srbiji-mogu-da-usvajaju-decuCategories: Преносимо

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. Не бих наведене примере повезивао с придруживањем ЕУ, а не видим ни зашто је потребно наводити их толико, мучно је прочитати их више од два-три.

  С друге стране, још када је почело у Србији да се прича о правима хомосексуалаца на нападан и нимало добар начин од стране политички амбициозних удружења с јасном тежњом да се они на неправедан начин привилегују, ја сам прочитао више чланака у страној штампи (и написао по који коментар о томе у нашим новинама) у којима се аргументовано наводи да су хомосексуалци знатно промискуитетније особе и више склоне насиљу, дрогама и психичким проблемима ОД ПРОСЕКА. У земљама где имају право на склапање брака, највећи број њих се разведе већ после једне године, писало је тада.

  Немам, наравно, ништа против хомосексуалаца, нити њихове равноправности у радном и скоро сваком другом смислу, али, статистика је таква. Вероватно зато што потичу у немалом броју из породица у којима су имали тешко детињство неретко испуњено разним врстама насиља.
  Зато је недобронамерно и најчешће уз неку врсту злоупотребе када их из политичких разлога идеализују и праве нову идеологију, па све у вези с њима своде на питање љубави, јавног држања за руке и пољубаца. Има ту много тамнијих и мрачнијих ствари.

 2. Боже сачувај какво зло, а код нас премијер ка из те групе ризичних људи склоних оваквим стварима! Боже помози нам и спаси нас од зла!

 3. У овом чланку дато је 11 примера ненормалног понашања поремећених људи. То се дешава у свим људским заједницама, па и код нас. Сви дати примери су из САД.

  Не разумем зашто је у наслову поменута ЕУ. Да ли зато што је (у чланку објављеном 16 јула) Европа смештена међу караконџуле, виле, дрекавце, водењаке, вампире и вукодлаке ?

Оставите коментар