Рамуш Харадинај: Ако нема признања – порука је да купујемо оружје

Ми смо независна држава и од дијалога не очекујемо ништа сем узајамног признања. Уколико нисте спремни на то, онда је порука да би и ми требало да купујемо оружје, рекао премијер тзв. Косова

Рамуш Харадинај (Фото: Танјуг/Снимак екрана)

ПРИШТИНА  Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај изјавио је да приступ дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом повећава потребу Приштине да набави наоружање, преноси Танјуг.

Харадинај је то изјавио на конференцији за новинаре говорећи о условима које треба испунити пре него што се настави процес дијалога, а приштинска Коха констатује да је Харадинај тиме наговестио да се плаши новог рата са Србијом.

Како је рекао, Приштина тражи оквирни споразум са Београдом којим би било решено узајамно признање у постојећим границама.

„Постоји оклевање Србије и једног дела међународне заједнице, која каже да не може да га назове ‘узајамно признавање у постојећим границама’. То значи да нас саветују да купујемо мистрале, јер они снабдевају Србију мистралима”, рекао је Харадинај.

Он је додао да Србија набавља оружје из Русије, као и да је постигла споразум са Француском о ракетном систему.

„У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо називати ‘споразумом о узајамном признању у постојећим границама’. Шта онда да радимо, ми смо независна држава и од дијалога не очекујемо ништа сем узајамног признања. Уколико нисте спремни на то, онда је то порука за нас да би и ми требало да купујемо оружје”, рекао је Харадинај, преноси Коха.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 6. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Не би ме чудило да Рамуш парафразира речи Радована К. – ”лако бисмо дошли до атомског оружја, уколико га већ немамо”.

Оставите коментар