Александар Вучић: НАТО гарант безбедности српског народа на КиМ

Вучић затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР-а

Генерал Тод Волтерс и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић примио је данас врховног команданта НАТО снага за Европу и команданта европске команде америчких снага генерала Тода Волтерса и том приликом изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Вучић је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО гарант безбедности српског народа на КиМ због чега је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР.

Истовремено је прихватио да врх наше Војске буде на располагању за комуникације са КФОР.

„Добра комуникација између Војске Србије и КФОР је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ“, рекао је председник Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да у сваком тренутку, без одлагања, постоји могућност међусобне комуникације, јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности.

Он је потврдио да ће КФОР и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ. Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Председник Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапређена са циљем изградње капацитета за допринос међународном миру.

С тим у вези, Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства, наводи се у саопштењу Прес службе председника

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 17. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. После оваквих очигледних излива пријатељства узмеђу војно неутралне Србије и НАТО пакта, још је чудније што врх Србије не затражи примену одредбе из Резолоуције СБ УН 1244 о слању до 999 војника и полицајаца у у саставу КФОР (НАТО) снага на Косову и Метохији.

  2. Nas narod bi rekao: “koza cuva lupus”

Оставите коментар