Српски национални форум: На Косову нема места ни за мртве Србе

Српски национални форум пита власти Србије: да ли су икада у својим многобројним контактима са косовским властима и међународним политичарима свуда по свету, истакли проблем етничког чишћења Срба са КиМ

Оскрнављени споменик и уништена надгробна плоча у Липљану (Фото: РТС)

Уочи великог православног празника, светих бесребреника Козме и Дамјана, на православном гробљу у Липљану оскрнављено је 19 гробова наших покојних сународника.

Ово јесте само један у дугачком низу случајева сатирања свега српског на Косову и Метохији; протеривања српског народа, насиља, узурпације имовине, паљења и уништавања кућа, цркава, манастира…. али је и случај који посебно изазива гнушање у поплави изјава политичара о некаквим „преговорима“, „сарадњи“, „мултиетничности и слично.

Српски национални форум (СНФ) пита власти на Косову: шта ће учинити да једанпут насиље над Србима престане? Када ће оно престати? Када ће једанпут искрено рећи да су фразе о мултиетничности и мултикултуралности само шминка пред међународном заједницом западних земаља, а суштински се све ради да се етничко чишћење доведе до краја. Зашто таквом друштву сметају и мртви Срби? Зашто се барем њима не омогући да почивају у миру?

СНФ пита власти Србије: да ли су икада у својим многобројним контактима са косовским властима и међународним политичарима свуда по свету, истакли проблем етничког чишћења Срба са КиМ? Да ли су помињали 250.000 протераних Срба? Када ће се омогућити њихов повратак? Када ће Срби имати правну сигурност, грађанску и верску слободу? Када ће се заштитити њихова имовина и повратити узурпирана?

Ако нису – зашто нису, а ако јесу шта им је са друге стране одговорено. То власт Србије дугује српском народу на КиМ.

У Грачаници, 15. 7. 2019.
Информативна служба СНФCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар