Кфор: Власти Србије биле обавештене да ће доћи до акције хапшења на северу Косова

Имали смо добру размену информација и били смо у контакту са српским властима, рекао портпарол Кфора пуковник Вићенцо Грасо

Извор: Н1

Портпарол Кфора пуковник Вићенцо Грасо рекао је да су власти Србије биле обавештене да ће доћи до акције хапшења на северу Косова у уторак, 28. маја, и да „није било изненађења“.

„Јуче је ситуација била под контролом и константно смо је пратили. Имали смо добру размену информација и били смо у контакту са српским властима“, казао је Грасо за телевизију Прва.

Портпарол Кфора негирао је да је мађарски контигент Кфора покушао да реагује током акције, а да је спречен од команданта тих снага.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче у Скупштини Србије да је током акције на северу Косова мађарски контигент Кфора покушао да реагује, али да су спречени.

Већа група припадника косовске полиција ухапсила је јуче више особа на северу Косова. Косовска полиција је навела да се радило о акцији против организованог криминала, док је званични Београд оценио да је она била усмерена на криминализацију и застрашивање преосталих Срба на Косову.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 29. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар