Бошњачко национално вијеће тражи специјални статус за Санџак

Албанцима, Бошњацима, Црногорцима и Србима, уставом Санџака признаће се статус конститутивних народа у Санџаку, наводи се у Иницијативи Бошњачког националног вијећа

Фото: Д. Жарковић

Бошњачко национално вијеће (БНВ) покренуло је „Иницијативу за рјешавање статуса Бошњака и статуса регије Санџак”, јавио је синоћ РТС.

БНВ тражи да се успостави специјални статус за Санџак, који ће вршити функције државне власти, преко органа Санџака и преко органа у општинама у његовом саставу. Територија Санџака би, према овоја иницијативи, обухватала подручја општина Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош, Прибој, Пљевља, Бијело Поље, Беране, Андријевица, Петњица, Гусиње, Плав и Рожаје.

„Контролу граница Санџака вршиће међународне снаге које ће гарантовати пуну слободу кретања људи и роба”, наводи се на сајту БНВ-а.

Иницијативом се предвиђа да Санџак може да ступи у међународне односе када су у питању научно-техничка сарадња, културно-просветна, економска сарадња „и друге области предвиђене овом Иницијативом”.

Права и обавезе Санџака би се, према овој иницијативи, регулисали „уставом Санџака”, пренео је РТС.

„Санџак је територијално политичка заједница равноправних грађана и народа који у Санџаку живе. Албанцима, Бошњацима, Црногорцима и Србима, уставом Санџака признаће се статус конститутивних народа у Санџаку”, наводи се у Иницијативи.

Санџак би имао демократски изабрану скупштину, гувернера и владу, као носиоце извршне власти, укључујући полицију под њиховом контролом, и независно судство. Први избори за ове органе били би одржани под надзором УН, Европске уније и ОЕБС-а.

„Подручје Санџака биће трајно демилитаризовано под надзором ОУН и Европске уније, што обавезује државне власти да у року од 30 дана од успостављања специјалног статуса за Санџак повуку све војне ефективе са подручја Санџака, као и оне полицијске снаге које премашују потребе нормалних околности. Контролу граница Санџака вршиће међународне снаге”, наведено је у Иницијативи.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 5. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

24 replies

  1. “Бошњачко национално вијеће тражи специјални статус за Санџак.”

    Треба неко да каже овим необавештеним или недобронамерним људима да је назив Санџак постојао у време турске окупације Србије. Сада је његов назив Рашка област у сувереној држави Србији.

    10
  2. У Рашкој, где живи велики број муслимана, припадници МУПа Србије се веселе певајући

    “Ој Сјенице, нова Сребренице
    Ој Пазару, нови Вуковару”

    https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pripadnici-mup-a-srbije-slave-uz-pesmu-koja-velica-genocid/

    1
    10
  3. @деда Ђолету, уместо негативног бројања

    Да ли сте гледали, деда Ђоле, “Повратак Пинк Пантера” (1975)?

    Подсетисте ме на реплику из филма:

    Клузо: – Cato, things are very fishy in Denmark.
    Кејто: – Switzerland. (у Гштаду су)
    Клузо: – Yes, there too.

    Чиф инспектор Драјфус, пре него што себи испали тане у ноздрву, сазнавши где је Клузо:
    – Гштад, данас рај у швајцарским Алпима, сутра – пустош.

    (Корисне везе: http://transcripts.foreverdreaming.org/viewtopic.php?f=956&t=40309 , https://getyarn.io/yarn-clip/9a47aea1-8df3-4beb-866d-5554cedb187a)

    Ви, деда Ђоле, често поткрепљујете и/или налазите надахнуће за своје коментаре у писању на danas.rs. Налазите за корисно да нас овде о томе обавестите, хвала Вам на томе. Тиме се међутим, према мојим мерилима, изузимате из обзира за било какву распру, размену мишљења па, зашто и то не рећи, и за давање негативне оцене на коментар.

    У овом случају, деда Ђоле, чиним изузетак, а ево и зашто: вратисте се на чланак од пре 30 месеци да дате овакав неукусан коментар, са све цитирањем Danas-а. Не могу а да се не запитам шта то, зашто и за што чините?

    Прочитао сам, деда Ђоле, и чланак на који упућујете па се нађох у још грђој недоумици.
    Просто не знам шта да мислим. За геноцид Вас нећу питати, не овом приликом, али где Вам се, деда Ђоле, деде Прибој ?!? Прибој на Лиму, деда Ђоле, и из чланка ?!?

    Ви ИЛИ нисте прочитали чланак који наводите ИЛИ нисте упућени да Прибој и Рашка нису баш на пушкомет. Ваздушном линијом има 90 и кусур километара а друмом … па, рецимо само да их аутопут задуго саставити неће. Слично стоји и са Пазаром, док је Сјеница на половини пута (и ваздушно и друмски) од Прибоја ка оба наречена места.

    Отуд онај увод из Пинк Пантера на који ћу додати само још да Вам од срца желим да тај троугао са тежиштем у Сјеници обиђете што споријим возилом, на тенане. За тај пут Вам је, деда Ђоле, осим срца потребан и извежбан слух, можда важнији и од очињег вида. После тога слободно наставите да цитирате Danas.rs и геноцидне песме.

    За коментар Ваш, деда Ђоле, нека остане ово горње ИЛИ-ИЛИ. Нека иде Danas-у и покојном Грујици на srbijansku душу. Не дам себи да помислим да може да постоји и неки трећи разлог ИЛИ, не дај Боже, предумишљај за овакав коментар.

    За такво што бих већ морао да будем Ванга, бабо Ванга.

    12
  4. Бабо Ванга, не ради се овде о Пинк Пантерима, него о полицајцима републике Србије који СЛАВЕ злочин у Сребреници. Славе га у Санџаку у коме живи пуно муслимана којима су вероватно још у сећању српски полицајци који су 27 фебруара 1993 у Штрбцима зауставили воз, легитимисали путнике, издвојили 20 грађана са муслиманским именима, избацили их из воза, опљачкали и убили.

    САМО ЗАТО што су имали муслиманска имена !

    1
    11
  5. Деда Ђоле,

    упорно се изузимате за било какву распру и баш желите да уверите да овакве ствари пишете са предумишљајем. Не ваља Вам работа деда Ђоле. Придружили сте се лешинарима који уживају да изврћу чињенице и копају по незацељивим или тешко зацељеним ранама, све радећи на томе да их буде још. Из коментара у коментар све се више заплићете а ја ћу Вас ипак задржати само земљопису, ту пропаганда не помаже.

    Што се санџака (множина) тиче најпре прочитајте први коментар (Разлози за бригу) а онда се одредите о којем санџаку (једнина) уопште говорите. Ево да мало помогнем:

    Црна Гора је настала као турски санџак! (http://www.sedmica.me/ztjtjrjj/)

    Етничка структура становништва у Призренском санџаку 1571. (М. Здравковић, https://stanjestvari.com/2021/12/11/miroslav-zdravkovic-etnicka-struktura-stanovnistva-u-prizrenskom-sandzaku-1571-godine/)

    Турска мека моћ и јавна дипломатија у БиХ и Санџаку (https://stanjestvari.com/2021/07/05/jahja-muhasilovic-turska-meka-moc-i-javna-diplomatija-u-bih/)

    Слободно заокружите један или више понуђених одговора па видите где ћете и како Прибој боље да уклопите са Рашком.

    Ако се о вашем предумишљају треба да суди по томе што санџак пишете великим почетним словом онда би требало да се припазите јер је то већ озбиљан корак ка тзв. Синдрому ‘прешевске долине’ који, за разлику од санџака, своје велико слово оправдано носи јер је мешавина хелсиншког и стокхолмског синдрома (са географским адитивима).

    И један и други географски појам устоличују се тек након Другог светског рата. Пре тога један није уопште постојао а други опћенито није био географски.

    У сваком случају ево још мало литературе, неће да шкоди а помиње се и санџак са С:

    Калипољски јунаци – Битка која је заувек зауставила Tурке да пређу Јавор (http://www.glaszapadnesrbije.rs/812723/kalipoljski-junaci-bitka-koja-je-zauvek-zaustavila-turke-da-predju-javor/)

    Велики грех: Јунака Јаворског рата и Калипољске битке сећају се само ретки (https://zlatarinfo.rs/vest/2791/veliki-greh-junaka-javorskog-rata-i-kalipoljske-bitke-secaju-se-samo-retki)

    Ту смо негде при крају деда Ђоле, издржите још мало. Видите, све се нешто врти око Јавора и реке Увац, најдуже притоке Лима. Прибој је на Лиму а Штрпци (не ШтрБци) су на Увцу, 10 км даље али у другој држави. Не дозволите да Вас то збуни, погледајте https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Увац#Карактеристике , https://sr.wikipedia.org/wiki/Штрпци . За земљопис им углавном можете веровати, за остало ипак припазите:

    “У народу је од давнина Увац био познат као граница Србије и Турске, туда су у време Милоша Обреновића постављени „удути“ који ће остати до завршетка Првог балканског рата и 1912. године. Историјски је познато да су збегови 1690. године прелазили преко Прибојске Бање, затим се спуштали преко Црног Врха до прелаза на Увцу а даље према Златибору и сјеверу. Много времена су шуме биле пуне хајдука „народних бранилаца“, а касније разбојника и убица, који су уништени одлучним акцијама сердара Јована Мићића и народне власти.”

    Да ли су? Е за то би стварно морао да будем Ванга, бабо Ванга.

    14
  6. Бабо Ванга, не бих се урањао, за вама, у историју и географију.
    Само сам хтео да изразим своју ЖАЛОСТ И СРАМ кад сам сазнао да се државни службеници републике Србије веселе уз песму којом најављују нову Сребреницу у Сјеници, нови Вуковар у Пазару.

    3
    7
  7. Поштовани @Бабо Ванга,

    Бацати соли у море и „сјетовати“ даиџу-Деда Ђола му дође на исто — узалудно, бескорисно трошење времена и напора.

    Нит се може осолити море нит даиџа-Деда Ђоле, запевао би од муке народни песник да му је до песме.

    Даиџа-Деда историју неће да (про)учи, него чепрка по ђубришту исте и кад наиђе на неки остатак који му се учини да је од српског живинчета, закључи да је све ђубре српско и ничије друго.

    Своје гази, туђему се клања, болесног је духовнога стања..

    Такве међ Јеврејима зову self-hating Jew, а код нас је аутошовиниста нови термин за исто — Тужна Србинова слика са два ругобна лика — један лик српске жртве презире, други туђе зликовце велича…

    Али и даиџа-Деда има душу, па нека би му Господ подарио просветљење и покајање молитвама оних чије је усмртитеље бранио и величао.

    14
    2
  8. Na privatnom slavlju ili proslavi sta ce da se peva , odlucuje domacin tj gosti. Sta ima kome to da smeta ili da se buni zabranjuje, narice po medijima. Svojevremeno srpski svestenik mislim u Bosni, krstijo sina I zapevao oj Vojvodo Sindjelicu I mislim da je bio zatvoren.

  9. А зашто ви драги моји Срби претпостављате да је тај што ћирилицом пише и добро зна српску граматику уопште један од нас.

    7
    1
  10. Поштовани @Don Quixote, драга @Saffron

    хвала на братском савету и сестринском коментару који ми уштедеше време и речи. Везу на овај портрет-коментар @Don Quixote-а (https://stanjestvari.com/2019/05/30/bnv-trazi-specijalni-status-za-sandzak/#comment-175728) ваља причувати и као будућу референцу, злу не требало, а и као успомену о којем се јаду забависмо на Светог првомученика Стефана, о 30-годишњици постојања Републике Српске.

    Комесарски (danas.rs-овски) манир прелиставања салвета после свадбе (да видимо које шта поручио) @Saffron је лепо приметила. Драга @Saffron, боље да причу о томе због којих се песама и колико робијало оставимо за кад се вратите. Обимна је грађа у питању.

    @Даиџа-Деду иначе нисам хтео уопште задржавати али то премештање Прибоја у Рашку, или обратно (све је то ваљда санџак са великим С ?!?), је ипак била кап више. Ево се суздржавам да питам и шта би то била “стара” кад се песмом најављује “нова” … а плаши ме да и Штрпце (опшина Рудо) нису помешани са Штрпцем (општина Штрпце).

    Куд већ помињах сав овај земљопис, а све о Бадњем дану и Божићу, прецима сам дужан да овде поменем непролазни смисао славне Мојковачке операције (https://izmedjusnaijave.rs/непролазни-смисао-славне-мојковачке/) и тадашње свесрпске божићне жртве (https://stanjestvari.com/2016/01/11/зоран-чворовић-стогодишњица-свесрпс/). Добар део одвијао се и по падинама Јавора и поменутим просторима (https://zlatarinfo.rs/+/deset-dana-javorskog-stita) у тешким борбама Санџачке војске, “црногорске санџачке војске јачине од око 30.000 војника, која је бранила фронт од Бококоторског залива па све до Златибора и Ужица од октобра 1915. до јануара 1916. године.”

    Ето га опет велико С и опет тај вишак земљописа и историје (а тек се две-три стотине година поменусмо) који хоће да растера старију публику. Е па зато и имамо комесаре за кафанске песме и дозвољени вишак историје. Ни по бабу (Ванги) ни по стричевима, за @даиџу нисам сигуран.

    8
    2
  11. Цитирам укратко данашњу ПОЛИТИКУ :
    ПРИБОЈ : Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Прибоју свакоме ко помисли да може да угрози нечији живот, нечију цркву или џамију, да ће имати посла са државом која ће по том питању реаговати немилосрдно.

    https://www.politika.rs/scc/clanak/496805/Vucic-u-Priboju-Svako-ko-misli-da-moze-nekog-da-ugrozi-imace-posla-s-drzavom

    Када је реч о полицајцима који су певали да ће Сјеница бити нова Сребреница и слично, председник је рекао: „Не само да ће бити кажњени, него ће добити и премештај из Прибоја. Води се не само дисциплински поступак, већ и тужилац ради свој посао. Такође, води се и поступак против деце и младих који су певали “пуцај у џамије”.

    Према џамијама морамо да се односимо једнако као и према нашим црквама и манастирима. Да поштујемо муслимане и као што се ми крстимо пред иконама и олтаром да поштујемо места где они клањају”, нагласио је Вучић.

    Деда Ђоле : Поздрављам ову брзу и оштру реакцију председника и надам се да ће моји опоненти на сајту СС схватити да смо ми – Јужни Словени – истокрвна браћа и да што пре треба да се излечимо од ВЕРСКЕ МРЖЊЕ – најсмртоносније епидемије.

    2
    8
  12. Тако деда Ђоле, да цео свет разуме! Што лепо не кажете да немате намеру да одговорите на оно што Вас се пита док се минумум предсесник, брзи и оштри, не укључи?

    У том смислу и ја Му захваљујем на Вашем коначном одговору око враћања на чланак од пре 30 месеци и давања бљутавог коментара, са све цитирањем Danas-а. Признајем да без Његовог укључења никако не бих схватио шта то, зашто и за што чините па Му хвала и на том откровењу.

    Да је био још мало бржи можда би и у Рашку стигао, да распирује братство и јединство свих Наших народа и народности, и то пре него што му Ви и danas опет дате шлагворт.

    Предизборној победи се у медијске зубе не гледа па зато треба честитати, уз жеље за што бржим исцељењем од мржње према свакој вери. Она је изразито смртоносна за верујуће; ништа без протестантске етике. Ево и стихова:

    “Ој Прибоју, ти Санђаћка Рашко,
    ко ј’ у теbe јужнословене ћаћк’о?

    Ој Србијо, ти ћетврта Југо,
    сем у тебе, гдје би они друго?”

    PS:
    “Хапси дјецу, младе, полицајце,
    опоненти да упамте Јајце!”

    9
    1
  13. После председника Републике, на срамни и криминални догађај у Прибоју реаговао је и патријарх :

    https://www.politika.rs/scc/clanak/496872/Patrijarh-osudio-uvrede-i-pretnje-gradanima-islamske-vere

    Интересантно је да су реаговали и многи грађани, као на пр Бабо Ванга, а да уопште нисмо чули Министарство за људска и мањинска права, Тужилаштво, Заштитника грађана, Повереника за равноправност. Можда чекају нечије одобрење ?

    2
    9
  14. Ево прилике да @Деда Ђоле мало промени плочу и дода неку антисрпску на ове братско-јединствене изливе љубави од стране симпатизера Србије, како је објављено у локалном тексту на СтСт:

    https://stanjestvari.com/2022/01/13/pakic-kvo-vadis-sulejmane/

    8
    1
  15. Финална анализа (као у истоименом филму)

    Цењеном скупу вољне Му же невољне Му предизборне подршке ваља додати још и упозорење за виновнике свих узраста: још ћете и добро проћи ако не будете успут и исписани из сваког народа тј. ако не будете уписани у ниједан народ! Тако ја растумачих саопштење са поменуте адресе за коју ми је драго што у новонасталим околностима не морам опет ја да је помињем јербо је претходно већ поменута. Лакше ми је што ми остаје само преостале непоменике поменути.

    Тако страначки колега Ђука, члан врховног совјета странке, недвосмислено каже да је “посета председника Србије Александра Вучића Прибоју била одлична”. Тим речима и нема му се шта приговорити. Припрема је била изванредна, чак је и овде на СС нашла своје протагонисте.

    А ти протагонисти као и danas, тај надсуштни извор информација, добише за https://www.danas.rs/vesti/drustvo/pripadnici-mup-a-srbije-slave-uz-pesmu-koja-velica-genocid/ подршку од које гаће саме спадају, као у једном другом филму: https://www.in4s.net/velecasna-severina-uz-osmijeh-presudila-bio-je-genocid-u-srebrenici/ . Ја мислим да ово има да нема везе ни са каквим воћем, ни са смоквицама (грчким) ни са бресквицама (специјално изасланим).

    Кад се овакво друштванце за подршку окупи па га још поткајлују случајни интернет пролазници, глас разума мора да одјекне Лимом. Коментатор Војвода (https://www.in4s.net/djukanovic-vucic-ulozio-ogromnu-energiju-da-smiri-medjunacionalne-tenzije/#comment-1534288):

    “Колико ботова! Иначе, никаквих тензија у Прибоју НИЈЕ БИЛО.”

    Јесте Војвода, знамо за Прибој, али у Рашкој Војвода? Кад ће кампања? Зна ли се за шта?
    Е за то би стварно морао да будеш Ванга, бабо Ванга.

    7
    1
  16. @Деда Ђоле
    “У Рашкој, где живи велики број муслимана, припадници МУПа Србије
    се веселе певајући”

    “Ој Сјенице, нова Сребренице
    Ој Пазару, нови Вуковару”

    ”Неко” /УДБА/ песму наручио; ”Неко” /УДБА/ песму отпевао; ”Неко” /УДБА// песму
    снимио као ”Ширење говора мржње по нациоанлној и верској припадности” ;
    ”Неко” /УДБА/ – Александар Вучић, Патријарх Прфирије, и не само они, тако
    протумачили и прихватили, и одлучнпо устали против угрожавања – не знам кога?
    Нико није пострадао, никоме не фали ни длака са главе, јер је то све режија,
    спрдња референдумско/предизборног ПЕРФОРМАНСА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА.
    @Деда Ђоле не шири дезинформације, неистину, већ ИСТИНИ погледај у очи!
    И детету је јасно да је ово само спрдња, идиотлук и безобразлук, у чему и Ти
    учествујеш, и друге увлачиш у то!
    Ако ништа, постиди се и извини!
    Од Вучића и Патријарха то се не може очекивати, али Ти имаш обавезу према
    читаоцима ”Стања ствари”

    6
    1
  17. Поводом недавног догађаја у Прибоју, пише Бошко Јакшић у данашњој ПОЛИТИЦИ :

    https://www.politika.rs/scc/clanak/496973/Pogledi/Ogledalo-vlasti-u-pribojskoj-kafani

    Између осталог, написао је : “Кључни проблем је што грађани Србије ни до дана данашњег нису упознати какве су злочине током ратова деведесетих починили поједини припадници српског народа. Учињено је све да информације о суђењима за ратне злочине не буду доступне јавности. Медији у већини ћуте”.

    Ово је нажалост тачно. Људи радије пишу и говоре о туђим злочинима него о својим.
    Суочавање са злочинима свога народа захтева извесно јунаштво, да не кажем чојство.

    1
    9
  18. Чудно!
    Како то да се Бошко Јакшић и @Деда Ђоле не сећаju ”патриотске”песмице
    бошњачких националиста :”ЛЕТИ ПАТКА, ЛЕТИ ГУСКА – ЦЕО САНЏАК БИЋЕ
    ТУРСКА!”?
    @Деда Ђоле!
    Наведи ко је, где и када, од бошњачких екстремиста, националиста икада писао
    или јавно говорио о муслиманским/бошњачким злочинима?
    Буди ”јуинак”, буди ”чојник”, па наведи такве податке!

    9
    1
  19. А не, @Драган Славнић, неће Вам то проћи!

    Ви хоћете да ревизионирате ревизионирану историју, да угрозите аболиране и да натиснете ТУ “спиралу зла” па кад одапне (замишљам је као опругу) … даље каже да треба да се НАСТАВИ да се “подстиче и афирмише историчаре и друге научнике” … јер “ни историјско продубљивање знања, ни имплементација тог знања у школама и на факултетима, не треба и не смије да служи злопамћењу” … него само да се добро памти иначе Вам следи горе поменуто исписивање, претпостављам.

    Везу ка извору цитата нe дам али ћу за узврат нешто да приметим: ово на које @деда Ђоле указује не да не бих читао него ни оно што иначе читам не бих читао на овакав начин. Ево и стихова:

    Данке, @Деда Ђоле, vielen Dank,
    wir sind jetzt nicht allein,
    und die Hoffnung kommt in das zerstörte Heim.

  20. Најопаснији вируси на Балкану су национална и верска мржња. Харају !
    Ево задњег примера :

    https://www.danas.rs/sport/navijaci-zvezde-docekali-novog-trenera-sa-parolom-siptar-hrvat-balija-nisu-moja-bratija/

    И ником ништа. Полиције нема, власт ћути.
    Грађанима Србије су преко медија систематски приказивани злочини против Срба
    Скоро никада, или врло ретко, злочини које су починили припадници српског народа.
    Тако да многи Срби верују да су Срби једине жртве, а да су околни народи злочинци.

    На приложеном ВИДЕУ видимо и слушамо младе људе који очигледно нису дошли да гледају ватерполо, већ да величају Ратка Младића и шире мржњу против суседа.
    Они нису криви. Крива је власт која им то дозвољава и која их – можда – и организује.

    1
    7
  21. Шлагворт је ту, сад ће и Он, знамо већ да се по Деда Ђолету се познаје Dan, Danas и остала многобројна НАТО надизборна родбина. Гледајте само: ето Га првим летом из Пекинга па право у базен на Дорћолу (или на гостовање, зависно од распореда за следеће коло), да допири још мало у брацтво и јединственост сваког од наших народа и народности. Откадикад се зна да су сви национализми најопаснији, само је један опасан а само је ниједан национализам (ниједног народа) безопасан. Зато чим скине панцерице и сличуге ето Га, а у то ће и Рушко Јакшић да се огласи у Политици, превентивно.

    Елем, док чекамо кованицу евра са ликом Ђујић Војводе Момчила (глагољица није обавезна) поменимо се мало верске мржње. Заувек нам ваља подсећати је се, деце ради. Да је нека друга полемика у питању па да подсетим да су вера и мржња неспојиве, овако да први час назовемо „Верска мржња за атеисте: колико трећина има један народ?“

    За ђаке који прате онлајн наставу цело предавање доступно је овде: https://www.srpskimagazin.com/2017/10/реч-војводе-момчила-ђујића-о-екумениз/ .

    На приложеном ВИДЕУ НЕ ВИДИ СЕ следеће: „Он је смирено завршио богослужење, након тога опојао дете, а потом скинуо своју мантију и епитрахиљ, опасао себи пиштољ и узео митраљез у руке.“

    На следећем часу обрађиваћемо тему: „Да ли је ЈВУО била националистичка и коме?“

    8
    1
  22. Одговорио бих на једно питање које постави поштовани Бабо Ванга у свом отрежњујуће духовитом коментару (или биће духовито отрежњујућем).

    Одговорићу, мада је питање о броју трећина једног народа реторичко.

    Разлог зашто га сматрам само реторичким је јасан — просто зато јер је одговор на њега већ добро познат свима који нису љубитељи становитог хита из раних деведесетих, познатијег као “Данке Дојчпланд”.

    Но, одговор такођер знају и љубитељи хита, иначе страсни навијачи регистровани у удругу “Гајл Гитлер”, иако се ови “праве блесави”.

    За небивало ментално стање домаћег дела ГГ навијача немалу заслугу имају промичбене тровачнице типа “Данас” и “Нато је кул”.

    Пример ефикасности деловања ових на слабе когнитивне функције навијача је и сажаљења вредан СтСт коментатор са геронтолошким надимком.

    Него, да одговорим на питање — колико трећина има један народ?

    Па …., нема ни једну. Јер, после примењене формуле Мила Будака, трећину побити, трећину покатоличити а трећину протерати, ни једне трећине не остаде.

    Чињеница да су математичке операције одузимања трећина изведене у размаку од неких педесет година никако не мења крајњи резултат. Који је нула.

    И кад помислимо да смо апсолвирали аритметику трећина, ево се јављају неки са осминама (кажу, молитвеним). Јер проблем им није више у трећинама које су дале нулу, него у величини самих трећина. А ове, како тврде њихови и неки “наши” и нису биле нешто о чему вреди трошити мастило. Оно што је мастила потрошено једва да је досегло до 80 хиљада (или ће бити тисућа?) .

    Али, то је нека друга тема. Проблем је што је још нерешена па је тако ипак прва. ГГ удруга ради пуном паром да је “разреши”…

    6
    2
  23. @ Грешан (необјављени коментар)

    Мислим да је ово већ десети пут да шаљете исти коментар са инсинуацијом да је један наш коментатор директор Музеја жртава геноцида. То је и иначе на Стању ствари недопустиво, ако неко жели (из било ког разлога) да остане анониман – тако ће и бити. Најгоре што овде по десети пут шаљете ЛАЖ, јер тога кога оптужујете знам лично и знам да није Дејан Ристић.

    Пошаљете ли још једном сличан коментар трајно ћу вас блокирати на Стању ствари.

    Без имало разумевања,
    Александар Лазић

    3
    2
  24. Ко ће , када и где одлучивати о “Бошњачком националном питању“ – следи у
    кратком прилогу /“ПУТИН ‘СИЛАЗИ’ У ЦАРИГРАД!“/:

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading