Меркелова „није знала“ садржај Томпсонових песама

Меркелова је прошлог викенда у Загребу присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и ЕПП-а, на којем је пуштена песма Марка Перковића Томпсона, певача који у својим песмама глорификује усташтво

(Фото Бета/АП)

ЗАГРЕБ – На централном предизборном скупу ХДЗ и ЕПП у Загребу, у суботу, којем је присуствовала немачка канцеларка Ангела Меркел биле су песме Марка Перковића Томпсона, који глорификује усташтво, а из њеног кабинета тврде да она с тим није била упозната, као ни са садржајем тих песама.

Загребачка Н1 телевизија затражила је став Меркелове о овом случају, а портпарол њеног кабинета каже да она није била упозната са песмама које ће бити пуштане на поменутом скупу.

„Канцеларка Меркел није била упозната с песмама које ће се пуштати током страначкога скупа у Загребу, као ни са садржајем тих песама. Канцеларка Меркел је током своје посете Загребу јасно изразила став у којем се супротставља национализму”, пренела је Н1 телевизија.

Меркелова је прошлог викенда у Загребу присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и ЕПП-а, на којем је пуштена песма Марка Перковића Томпсона, певача који у својим песмама глорификује усташтво.

Порука Меркелове да се супротставља национализму и Томпсонова песма попут „Лијепа ли си” изазвало је многе полемике у хрватском друштву, али и немачкој јавности, с обзиром на то да је реч о певачу чији наступи су у више наврата били забрањивани и у Немачкој, јавља Танјуг.

Иначе, Меркелова је на загребачком скупу у хали Цибона, поручила да је национализам противник који, како је рекла, жели да уништи Европу.

„Наше вредности су то што можемо бити поносни на своју земљу – домољубље и ЕУ нису у супротности. А национализам је противник који жели да уништи Европу и то морамо јасно рећи”, навела је она.

(Политика, 22.5.2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар