Александар Мартиновић: Власт се не плаши државног удара

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић одбацио „алузије” да се власт у Србији плаши државног удара

Aлександар Мартиновић (Фото: А. Васиљевић)

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић изјавио је данас да казна доживотног затвора за тешка дела против уставног уређења и безбедности која је предвиђена изменама Кривичног законика, постоји у скоро свим европским државама и одбацио „алузије” да се власт у Србији плаши државног удара, преноси Танјуг.

Мартиновић је на питање да прокоментарише одредбу предлога измена Кривичног законика, о којима парламент расправља, а која предвиђа увођење казне доживотног затвора за тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије, рекао да таква пракса постоји у Европи и да није проблематична.

Он је додао да су, међутим, проблематичне „драконске” казне које су изречене држављанима Србије у Црној Гори због учешћа у наводном државном удару у тој земљи.

„Мене то више брине него алузије да драконским казнама желимо да спречимо државни удар. Ко да изведе државни удар? Дуња Мијатовић, (Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић? Обрадовић није успео да сачува посланичку групу, а жели да води Србију”, рекао је Мартиновић.

Он је оценио да је поступак у којем су изречене казне држављанима Србије у Црној Гори вођен на проблематичан начин и да је та земља показала да нема слуха за добру вољу Србије да се одржи мир и стабилност у региону Западног Балкана.

Према његовим речима, поруке које Србија добија из региона не охрабрују да има адекватне саговорнике.

„То мене и све посланике већине у парламенту више брине, него алузије о томе како се плашимо државног удара”, рекао је Мартиновић.

(Политика, 15. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Биће осуђени по закону који су сами донели.

 2. Александар Мартиновић: Власт се не плаши државног удара
  ++++
  Могуће.
  Међутим, мало је познат разлог зашто власт купује тв станице, посебно оне са националном фреквенцијом.
  Да не би, једног лепог дана, на њима грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине видели један снимак из маја 2008 године.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Који су направили часни људи из Војно-безбедносне агенције, о најгорем антрополошком шљаму како узима новац и прима два пута задатке од крволочних убица србских грађана. За све оно што та банда годинама ради у логору званом Србија.
  А када та банда једног дана, са прозора из јавне куће у којој „ ради „ на уништавању већине нас, наше јадне дечице и наше миле отаџбине на почетку колоне разјарених грађана виде и плакат са називом: „ Опрости тата, што теби и нашем народу нисам одржао дато обећање „

  https://glassrbijeinfo.wordpress.com/aktuelno-2/sokantno-albanac-na-celu-srbije/

  знаће, да је време за транспорт већ спакованих кофера до Батајнице где је мандов-министар одавно спремио превозна средства у једном правцу.
  Тог дана, почеће коначно ослобођење наше миле отаџбине, од злочиначке банде, свих њихових истомишљеника али, и свих оних у свим државним службама који су годинама окретали главу од њихових злочина.
  Даће милостиви Бог !

Оставите коментар