Дојче веле: „Фолксваген” у Бугарској или Турској

Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта

Извор: Политика

БОН – Фолксваген је саопштио да креће у „конкретне преговоре” са представницима „преосталих потенцијалних” локација за изградњу фабрике у југоисточној Европи, јавља радио Дојче веле, додајући да Ројтерс преноси да су, према инсајдерима, у игри остале Бугарска и Турска.

Скупштина акционара Фолксвагена која се одржава данас (14. мај) била је са нестрпљењем ишчекивана и широм југоисточне Европе. Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта, а „победник” је требало да буде обзнањен ових дана.

Од тога изгледа неће бити ништа, оцењује ДВ и напомиње да је Фолксваген саопштио да су надзорни и управни одбор у понедељак одлучили да крену у „конкретне преговоре” о преосталим потенцијалним локацијама.

„Ближих званичних информација нема, а за ДВ је у понедељак у компанији кратко речено да је и даље на снази њихово саопштење да коначна одлука није донета. Међутим, агенција Ројтерс, позивајући се на инсајдере, преноси да су у игри остале још само локације у Бугарској и Турској”, наводи се у тексту, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар