Хашим Тачи: Путин ми је јасно рекао – „не можемо ми да будемо већи Срби од Србије“

Председника Путина сам упитао веома отворено шта уколико Косово и Србија постигну узајамни споразум, рекао ми је да Русија неће бити против једног таквог споразума, рекао Тачи

Владимир Путин и Хашим Тачи

Уколико споразум између Косова и Србије буде био постигнут, Русија се томе неће противити, тврди косовски председник, Хашим Тачи, да му је то обећао председник Путин приликом њиховог сусрета у Паризу на обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата, преноси КТВ.

О сусрету са руским колегом, новембра прошле године, Тачи је више пута говорио, а синоћ је открио још један детаљ. Наиме, како тврди Тачи, на његово питање да ли ће у Савету безбедности бити против евентуалног споразума између Косова и Србије, Путин је одговорио да они „не могу да буду већи Срби од Србије“.

„Са председником Путином сам се срео само једном. Упитао сам га веома отворено шта уколико Косово и Србија постигну узајамни споразум, рекао ми је да Русија неће бити против једног таквог споразума. Шта уколико узајамни споразум буде постигнут, да ли ће бити против у Савету безбедности? Рекао ми је веома јасно: ‘Ми не можемо да будемо већи Срби од Србије’”, изјавио је Тачи синоћ, гостујући у емисији „Мишљење“.

Фото: Инсајдери

Сусрет Тачија и Путина у Паризу прошле године изазвао је бројне реакције, а посебно на Косову. У Приштини су недељу дана касније осванули графити „Север није Крим“, „Пријатељи са повластицама“, „Из Русије с љубављу“ („From Russia with love“), али и натписи „Vladimir Tachi“ и „Hashim Putin“.

(КоССев, 10. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар