Саша Радуловић: Пет услова које Београд треба да постави Приштини за наставак дијалога

Оснивање ЗСО; Повлачење такси и враћање новца; Вратити Трепчу акционарима; Повлачење закона о војсци Косова; Оливер Ивановић

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Србија треба да постави пет услова за наставак дијалога:

 1. Оснивање ЗСО
 2. Повлачење такси и враћање новца
 3. Вратити Трепчу акционарима
 4. Повлачење закона о војсци Косова
 5. Оливер Ивановић

Без бусања у груди, без патетике, без драме, без оптужби.

 1. Бриселски споразум је потписан пре више од 6 година. Потписали су га Вучић и Дачић. Без улажења у то да ли је уопште требао бити потписан, Београд је испунио све из тог споразума, Приштина није испунила ништа. Споразум је ништав због неиспуњења Приштине и то треба казати.
 2. Уведене таксе су супротне свим споразумима који су потписани у региону и супротне здравом разуму. Србија до сада није одговарала реципрочним мерама. Уколико Приштина не повуче таксе, Србија треба да уведе реципрочне мере.
 3. Акционарско друштво Трепча је у власништву акционара. Нигде у цивилизованом свету се не може отимати имовина акционара. Ако то урадите то се зове национализација.
 4. По Резолуцији 1244, Приштина може да успостави органе самоуправе, али не може да формира војску. Овај закон Приштине је директно кршење Резолуције 1244.
 5. Власт у Београду тврди да Приштина крије убице Оливера Ивановића. Најбољи начин да Влада Србије покаже одлучност у решавању овог политичког убиства је да истрагу постави на ниво услова. Кад већ ЕУ то питање УОПШТЕ не интересује.

Први корак у јачању позиције Србије у свим даљим разговорима би био доношење Закона о Косову и Метохији. Устав Србије захтева да се донесе овај закон. Прошло је 13 година од тада. ДЈБ је предложио нацрт.

Циљ Србије је да постане уређено друштво, суверена демократија, са јаком економијом, владавином права. Србија жели европске вредности, не ЕУ вредности. ЕУ је постала глобалистичко зло које штити интересе банака и крупног капитала, уништава слободу људи и демократију.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Доста је било, 29. 4. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Мудро збори Радуле.

 2. Откад се договорио са Батом Гашићем, овом Радулу и Шешељ може да позавиди на демагогији.

 3. Откуд вам то да се господин Радуловић с неким договорио? И шта је у овим одмереним и благовременим предлозима демагошко?

Оставите коментар