Немачки посланици у Приштини: Оштро против размене територија, наставак дијалога одмах

Приштинска „Газета eкспрес“ пише да су посланици Бундестага пренели „оштар немачки став који је у супротности с идејом Хашима Тачија о територијалној размени“

Приштина (Фото: AP Photo/Visar Kryeziu)

Посланици Бундестага, Петер Бауер из ЦДУ и Кристијан Шмит из ЦСУ, разговарали су данас у Приштини са премијером привремених приштинских институција Рамушем Харадинајем, коме су пренели потребу наставка дијалога ради постизања споразума.

Приштинска „Газета eкспрес“ пише да су Бауер и Шмит пренели, како се наводи, „оштар немачки став који је у супротности с идејом председника Тачија о територијалној размени“.

„Разговарали смо о наставку дијалога који подржавамо и мислимо да ће тај процес бити настављен. Разговарали смо и о теми размене територија на шта ми у сваком погледу имамо приговор“, рекао је Бауер.

Како се наводи, они су пренели став Немачке да би размена територија створила нове проблеме не само за Косово.

„Немачка има веома јасан став да смо против ове идеје. Ваше проблеме не можемо решити стварањем нових проблема. А онај који заиста мисли да ће решити проблем са овом идејом, онда мора да је веома свестан да ствара нове проблеме не само за Косово, већ и за регион уопште“, казали су посланици Бундестага.

Услов Београда да дијалог буде настављен је да Приштина најпре укине сто одсто повећане таксе на робу из Србије и БиХ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 1. 4. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар