Вељко Одаловић: НАТО официри изложбу у Паризу могу да виде кад год хоће

Немогуће је било да се на малом простору одрже два таква догађаја, која су планирана да буду одржана, а да негде нешто не трпи, изјавио је Одаловић

Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд)

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић рекао је да су у Културном центру у Паризу организована два догађаја који приказују наш поглед и осврт на оно што се догодило пре 20 година.

„Два су догађаја — један је изложба слика Биљане Вилимон и Владимира Величковића у Културном центру, програм који је одобрило Министарство културе. Изложба је отворена 23, било је пуно посетилаца. Још један догађај, који је организовало Министарство одбране, јесте да се војним аташеима НАТО-а представи један филм и да се отвори једна трибина“, рекао је Одаловић.

Како је додао, изложба није скинута.

„Немогуће је било да се на малом простору одрже два таква догађаја, која су планирана да буду одржана, а да негде нешто не трпи. Просто није ни технички, ни организационо на том малом простору изводљиво. Изложба је отворена 23. марта и траје до 13. априла, двадесетак дана. Када су дошли официри НАТО-а, слике су уролане. Њима оне нису забрањене, могу изложбу да виде кад хоће“, навео је Одаловић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 29. 3. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Овом изјавом сте ме само додатно убедили да је све управо онако како стоји на Фејсбук страници Наташе Пејин.

    Која је уопште сврха Културног центра Србије у Паризу? Да можда његово постојање не оправдава велико присуство Срба у том граду, или пак значај Француске на цветској сцени? Срба је у Француској мање него у многим другим земљама, а сама Француска је данас сила петог реда. Шта онда ми уопште радимо тамо? И колико нас кошта тај центар?

    Да се разумемо, имамо ми далеко већих „буџетских вампира“ од ове установе – они укључују и господу народне посланике, који долазе на посао кад им се прохте и гласају на звонце, а уживају у свим повластицама своје позиције – али то не мења чињеницу да ова установа данас није ништа више од још једног јавног простора за нашу колективно самопонижавање.

  2. Одаловић је само још један у низу ******** који нас прождиру изнутра.

  3. Верни пратилац свог шефа СПС И. Дачића, В. Одаловић је пропустио да каже, да поруке филма и слика са изложбе нису биле усаглашене. Можда је филм говорио нешто што је било пријатно за очи и уши официра НАТО пакта, а слике су говориле нешто непријатно за њихова чула. А ми, познато је, настојимо да све непријатности из историје односа са западном Алијансом предамо забораву.

  4. Грдан демагог, овај Одаловић.
    „А ми сликари наивци“

Оставите коментар