Дејан Мировић: Ни Тито ни Турци нису успели да предају Пећку патријаршију у туђе руке

Дај Боже да не будемо најгора генерација у српској историји, истакао проф. Мировић поводом предстојећег патриотског скупа „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

У Београду, у понедељак, 18. фебруара, с почетком од 17:00, на Тргу Николе Пашића организује се велики патриотски протест под називом „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

Протест су до сада подржали низ патриотских странака, покрета, удружења грађана и познате личности из јавног, друштвеног и културног живота Србије.

Организовање овог протестног скупа има за циљ да јасно упозори, како садашње тако и будуће, власти Србије да никакво одрицање од јужне српске покрајине, зарад евроатланских интеграција и нејасних обећања, не долази обзир. Тим поводом, јавности се обратио и професор Приштинског универзитета (привремено измештеног у Косовској Митровици) др Дејан Мировић.

„Дај Боже да не будемо најгора генерација у српској историји, јер на 800 година аутокефалности незамисливо је да било ко уради, оно што ни Тито или турска империја није успела, а то је предаја Пећке патријаршије, Грачанице или Дечана у туђе руке”, истакао је у обраћању јавности, поводом предстојећег патриотског скупа проф. Мировић.

Опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 16. 2. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар