Организација „28. јун“: Неистинити и узнемирујући наводи Епархије рашко-призренске

Напад на „28. јун“, која је строго волонтерска организација, наводе нас на то да помислимо да је циљ да се друге хуманитарне организације истакну у први план

С обзиром на неистините и узнемирујућe наводе које је објавила Епархија рашко-призренска, хуманитарна организација „28. јун“ истиче:

1. Хуманитарна организација нигде није позвала на прикупљање средстава за манастир Девине воде, већ је реализовала донацију из сопствених средстава. Сматрамо да донација у износу од 2000 канадска долара није „мала“ донација.

2. Што се тиче манастира Светих Архангела, нити у једној објави није наведено да је манастиру било шта донирано.

3. У званичној објави „28. јуна“ која се тиче хитне доставе хране народној кухињи и вртићу на Косову и Метохији, у децембру прошле године, јасно је наведено да је достављено око 20 палета хране, изражена је дубока захвалност добротворном фонду Човекољубље, уз чију сарадњу је цео пројекат и реализован. Читав трошак превоза и доставе такође је сносила наша организација.

4. Активности које наша организација има пред највишим органом међународне заједнице усмерени су на правду и истину за нас народ, па је јасан мотив покретања иницијативе за потписивање петиције за очување Српског културног наслеђа на КиМ. Нејасно је како је овај акт протумачен као негативан.

Како је хуманитарна организација „28. јун“ стекла консултативни статус при Уједињеним нацијама пре 18 месеци, тако је важно истаћи да је финансијско пословање организације детаљно проверено од стране канадске рачуноводствене фирме која континуирано о финансијама води рачуна.

Напад на „28. јун“, која је строго волонтерска организација, те покушаји да се укаља наша репутација, наводе нас на то да помислимо да је циљ да се друге хуманитарне организације – које се представљају као волонтерске, иако имају запослене који воде њихове послове – истакну у први план.

У прилог овој изјави достављамо рачуне.

Остајемо при наводима да је акција „Догодине у Призрену“ изузетан пројекат и настављамо са пуним ентузијазмом и хришћанском љубављу, да волонтирамо за добробит наших људи.

Напослетку, додајемо и чланак такође Епархије рашко-призренске, из децембра, након пристизања помоћи у храни, који је контрадикторан свему наведеном у последњој негативној објави.

На ово гледамо као на Божје искушење и проверу наше трпељивости и истрајности. Сигурни смо да Господ све види те да ће свако бити награђен према сопственим заслугама.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница огранизације „28. јун“)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар