ММФ поново међу Србима

Током посете мисије ММФ-а разговараће се и о изгледима и пројекцијама за период 2019–2020. године, навела је НБС у саопштењу

Фото: Бета

Пленарним састанком који је одржан данас у Народној банци Србије (НБС) започели су званични разговори представника Србије с мисијом Међународног монетарног фонда, саопштила је НБС.

Делегацију Србије предводи гувернер НБС Јоргованка Табаковић, која је и гувернер Србије у ММФ-у.

У разговорима су учествовали и представници министарстава финансија и привреде.

Мисија ММФ-а, коју предводи Џејмс Роуф, борави у Београду од 28. јануара до 5. фебруара 2019.

Током посете мисије биће разматрано спровођење програма макроекономских и структурних реформи који је подржан Инструментом за координацију политика. Тај програм је одобрен Србији у јулу 2018, саветодавног је карактера и не предвиђа коришћење финансијских средстава.

Циљ програма је повећање нивоа инвестиција, даљи раст запослености у приватном сектору, смањење сиве економије и убрзање реформи у Србији.

Током посете мисије ММФ-а разговараће се и о изгледима и пројекцијама за период 2019–2020. године, навела је НБС у саопштењу.

Додаје се да ће бити најављене теме за консултације по члану IV Статута ММФ-а које ће за Србију бити обављене током ове године.

Редовне консултације обављају се са свим земљама чланицама у оквиру спровођења надзорне функције ММФ-а.

У оквиру консултација, чланови мисије анализираће целокупна привредна кретања у Србији, као и економске политике и мере.

Претходне консултације по члану IV Статута ММФ-а са Србијом обављене су крајем августа 2017.

(Бета/BIZlife.rs, 29. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар