Ана Брнабић: Да ли је сврсисходно на свим пружним прелазима поставити рампу – то пуно кошта

Мислим да не треба на свим пружним прелазима да постоји рампа, али сигнализација да. Пуно је времена потребно да сви прелази буду безбедни и ми на томе радимо

Ана Брнабић (Фото: РТС/Printscreen)

БЕОГРАД – Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је трагедија која се догодила на пружном прелазу код Ниша, када је погинуло петоро људи, велика и оценила да системски проблем који деценијама постоји у саобраћајној инфраструктури не може да се поправи за пет-шест година.

Гостујући на РТС-у, она је рекла да је на том пружном прелазу постојала адекватна сигнализација, али не и рампа, јер су стручњаци проценили да не треба да буде на том месту и додала да ће ускоро бити постављена.

„Мислим да не треба на свим пружним прелазима да постоји рампа, али сигнализација да. Пуно је времена потребно да сви прелази буду безбедни и ми на томе радимо. Апсолутно је једноставније поставити рампу, али да ли је сврсисходно на свим пружним прелазима поставити је? То пуно кошта“, рекла је Брнабићева.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Инфобриф, 24. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. У Београду на води су направљена два поптуно опремљена пружна прелаза, с целокупном сигнализацијом и рампама, који нису никад прорадили јер нису ни улице у којима су направљени пуштене у саобраћај. Направљен је и један савремен пешачки пружни прелаз.
  Из рекламних потреба БнВ политички постављене праве пружне рампе су уклоњене заједно с пругом неколико месеци након што су постављене.
  То је много коштало у парама, а и у животима на другим местима где су те исте рампе могле да обављају своју праву функцију.

 2. Председнице, у ЕУ /старим чланицама/ на свим пружним прелазима постоји
  рампа, и то је, свакако, врло сврсисходно, а за Србију и обавезујуће, будући
  да комплетна Влада Србије, као јуне, хоће у ту Европску Унију!
  За обезбеђивање ГЕЈ ПАРАДЕ у Београду, за протеклих пар година, потрош-
  или сте од 3-4.ооо.ооо,оо евра, а колико се могло рампи поставити од тих пара?
  Шта је прертежније и моралније – ПАРАДА ГУЗАРАНАТА или ЖИВОТИ ГРАЂАНА???

  Драган Славнић

 3. Кошташ нас и ти, и то далеко више, па опет нам седиш за вратом. Но, ти си још и најмање зло у гарнитури које си део.

Оставите коментар