Митрополит Амфилохије поново позвао Ђукановића да се крсти

Препоручио бих му да се прво крсти у име Oца и Сина и Духа Светога, да постане члан Цркве Божије, а не само носилац идеологије која је израсла из безбожне титоистичке идеологије, братоубилачке идеологије, поручио митрополит Милу Ђукановићу

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поново је позвао црногорског председника Мила Ђукановића да се крсти јер, како је рекао, тек када постане члан Цркве Божје, може да говори о Цркви, а не само да буде носилац „безбожне братоубилачке идеологије”.

„Ја бих му препоручио да се прво крсти у име Oца и Сина и Духа Светога, да постане члан Цркве Божије, а не само носилац идеологије која је израсла из безбожне титоистичке идеологије, братоубилачке идеологије. Тек тада би могао да говори о Цркви”, рекао је Амфилохије.

Митрополит је позвао Ђукановића да не користи положај на коме се налази, да не манипулише са Црквом Христовом која, како је рекао, кроз векове, поред свих гоњења и прогона, и свих покоља, опстала и остала.

„И опстаће. Неће врата пакла Цркви Божјој одолети”, казао је митрополит Амфилохије.

Како је објављено на сајту Митрополије, Амфилохије је то рекао током Свете архијерејске литургије у цркви Светог Спиридона у Ђеновићима, коментаришући пре пар дана јавно изречено опредељење Ђукановића за аутокефалну цркву.

Митрополит Амфилохије је срамним назвао то што представници државе Црне Горе покушавају да наметну народу Божјем, Цркви Божјој секту која је непостојећа у историји.

„Јесте да се Митрополија, по уставу краља Николе из 1905. године називала аутокефалном, али нико никада њу није прогласио аутокефалном. Пре свега, шта то значи аутокефална. Једна заједница, мора, пре свега, да буде Црква Божја да би онда могла да има и своју самосталну организацију. Како може нека заједница, која се скупља на друмовима и по улицама, и на трговима Јосипа Броза, да буде Црква”, упитао је владика.

Указао је да се у Црној Гори повампирује братоубилаштво из Другог светског рата.

„Братоубилаштво је било оно што се данас повампирује, јер је брат убијао брата. На том братоубилаштву градити друштво, заједницу људску, на том духу братоубилаштва, а посебно на томе градити цркву, то само могу људи који нису познали истину, који не знају шта је Црква божја. То није Црква – то је демонска заједница”, јасан је митрполит.

Казао је да су православни патријарси: цариградски, руски, јерусалимски, александријски, антиохијски својим доласком у Црну Гору у ово време и пред Богом и пред људима посведочили која је истинита Црква у Црној Гори.

Митрополит црногорско-приморски је рекао да држава, у овом тренутку, тражи од преко педесет монаха и монахиња да напусте Црну Гору.

„Наследници братоубица и богоубица сад, у двадесет и првом веку прогоне оне који нису родом из Црне Горе. Никада се то није догађало, ни под једном окупацијом, а данас се то догађа. То морам да кажем данас овде на овај свети празник, и волим да то чују сви на које се односи”, поручио је митрополит Амфилохије, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар