Александар Вучић: Једном смо покушали војно да победимо САД и нисмо успели

Вучић је истакао да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Косово и то је крај приче за њих

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Тања Валич)

КРАГУЈЕВАЦ – Рамуш Харадинај је потпуно у праву када каже да ће САД, шта год да се деси, бити на њиховој страни, без обзира колико Приштина кршила међународно право, приметио је данас председник Александар Вучић и додао да је крајње време да се помиримо с тим.

Истакао је да је одавно јасно да САД стоје иза Албанаца и да они ништа никада нису радили сами.

„Било је јасно да иза свега стоје САД. Није велика тајна била, и не морамо отворено увек то да кажемо. Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преоријентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу”, рекао је председник Србије и истакао:

„Да победимо војно САД, немојте ни да помислите”, преноси Танјуг.

Он је подсетио да смо једном то покушавали, и да нисмо успели.

„Србија је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба”, подвукао је Вучић.

Рекао је да не зна какве ће све поруке даље да шаљу, и додаје да због тога морамо да бежимо од било каквих проблема, јер знамо да су много моћни, да неће много да брину ако нас ударе на било који начин.

„То су доказали више пута. Зато је на нама да сачувамо мир, наше становништво и виталне интересе. Да будемо бахати и силни над Американцима било би смешно. Сувише смо мали. Њихова економија је 21 билион долара”, указао је он.

Истакао је да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Косово и то је крај приче за њих.

„То да су они силни и јаки, што Албанци кажу да ће САД да их заштите у сваком тренутку, није ништа чудно. Нисам случајно говорио да им је Америка и тата, мама, стрина, стриц, ујак, ујна”, рекао је Вучић.

„Они су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо”, нагласио је он.

Рекао је да „ни најмање није срећан” ни због изјаве америчког амбасадора у Приштини по питању формирања косовске војске.

„Моје питање би њему било где то пише у вези војске, а он би одговорио да нигде не пише, и да га није брига, јер су они признали косово. Они се понашају по правилу силе јачег, а не међународног права”, рекао је Вучић у Крагујевцу, одговарајући на питања новинара у вези актуелне ситуације на Косову.

Казао је да на то све он само може да говори истину, па тако и њима каже све у лице.

Истакао је да ће Србија наставити да се бори за интересе свог народа.

Пренео је да је имао добар разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, са руским партнерима и одличне разговоре са кинеским партнерима.

Србија је данас најбезбеднија у Европи

КРАГУЈЕВАЦ – Србија је најбезбеднија земља у Европи, али трудићемо да остваримо још боље резултате на том пољу, рекао је данас председник Србије Александар Вучић на питање новинара како коментарише писање медија да је број кривичних дела и убистава у земљи у порасту.

„Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној небезбедности Србије. Србија је данас најбезбеднија у Европи”, рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју извршених кривичних дела убистава.

Како каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2107. година са 72 убиства.

Како је рекао, ове године је било 103 убиства.

Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

„Да ли може и мора да буде боље? Може и мора. Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Опозиција се забавља

КРАГУЈЕВАЦ – Председник Србије Александар Вучић данас је, коментаришући то што је део опозиције провео ноћ у парламенту, у шали приметио да, ако нису имали друго, онда је и то добро место.

„Забављају се људи. Видим да су доводили тајкуне на журку ноћас, тако да, ако нису имали неко боље место и то је добро место. Увек је лепо да се неко забавља и занима, посебно кад ‘приведете’ тајкуне који имају много пара, могу и добру вечеру да направе. Баш лепо. Увек је добро, увек више ПДВ-а буде у околним радњама, остане за државу, увек се томе радујем”, рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика 7.12.2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. „Александар Вучић: Једном смо покушали војно да победимо САД и нисмо успели. Они су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо”, нагласио је он.“

    Шта се десило са овим храбрим (бившим) радикалом? Када смо се пре двадесетак година бранили од удружених „крсташа“ са Запада, они су позивали на јуначки отпор агресорима. Нису нас штедели ни „геноцидних“ порука типа „сто за једнога“. Говорећи о садашњим САД у компаративу њихове моћи према малим земљама, он дефетистички признаје да смо немоћни за било какав отпор. Заборавља да Историја има одговор на то. Ако је нека слабија земља угрожена од јачег агресора, она се обраћа за помоћ јачим пријатељским земљама. Прави се савез за одбрану. Најлакше, али и најгоре, је погнути главу и трпети. Српски народ није био такав кроз своју прошлост. Не треба ни сада да буде такав. Ако није у стању да га правилно води, нека то препусти другима. Који нису заборавили, или одбацили,сећања на наш јуначки отпор према непријатељу, ма ко и колики он био.

  2. Да ли је ******* ***** или се само тако понаша, ******* или се прави луд, свеједно је, резултат је исти – велеиздаја.
    Тужилаштво, па суд или ******…

Оставите коментар