Саша Јанковић: Упозоравао сам Оливера Ивановића да му је живот угрожен након састанка са Вучићем

Упозоравао сам Оливера Ивановића да му је живот угрожен након састанка са Вучићем и одбијања сарадње са „Српском листом”, суд у Приштини је тражио моју изјаву у својству сведока

Саша Јанковић (Извор: НСПМ)

Саша Јанковић је на конференцији за штампу изјавио да је прекјуче добио позив Тужилаштва за организовани криминал, да по замолници Суда у Приштини да изјаву у својству сведока у истрази убиства Оливера Ивановића, коју је дао јуче.

„Тражио сам да се то одложи због припреме, али је заменик тужиоца инсистирао да дам изјаву баш јуче”, рекао је Јанковић.

Каже да није хтео у медије, али пошто се неколико сати после његове изјаве, информација појавила у таблоидима, одлучио је да се обрати јавности.

Како каже, позван је да да изјаву, јер је Суд у Приштини, на основу његових телефонских разговора са Оливером Ивановићем, закључио да су били у контакту, као и да га је Саша Јанковић упозоравао да му је живот угрожен, па је Суд у Приштини интересовало због чега је то говорио Ивановићу.

Јанковић каже да се крајем прошле године видео са Оливером Ивановићем, после његовог састанка са Александром Вучићем. Ивановић му је препричао тај разговор у коме је рекао да је Александра Вучића упозорио да му је живот угрожен и да је навео тачна имена од кога то сматра. Како каже Јанковић, Вучић је на то питао Ивановића да ли планира сарадњу на Косову са Српском листом, а када је рекао да не планира, Вучић је до краја састанка само ћутао.

Јанковић му је онда, како каже, рекао „Оливере, ћутање значи само једно, остављен си сам себи”.

После је, како је рекао, сваки телефонски разговор завршавао речима да се чува и да му је живот угрожен.

Извор: НСПМ

На питање Н1 да ли је тај састанак са Александром Вучићем једини разлог због којег је мислио да је Ивановићу угрожен живот, Јанковић је рекао да је то главни разлог и да га је на основу анализе тог разговора упозоравао на то.

Каже да ће од Тужилаштва тражити транскрипт своје изјаве и поставља питање Тужилаштву како је доспело у јавност то да је сведочио, када су за то знали он, његов адвокат и заменик тужиоца.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 23. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ti ******* podrepasu NATO-fasisat da se tornjas u tri PLM.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading