Матија Бећковић: Косово је Србија, а ко каже да није – за то је плаћен

Можда бих могао да поједноставим: за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени

Матија Бећковић (Фото: in4s.net)

Академик Матија Бећковић сматра да Косово и Метохија ниjeсу изгубљени и поручује да га Срби не могу изгубити, јер је њихово и није им га нико дао.

„Свjедоци смо како је то многима, прије двије-три деценије, изгледало једноставно или како су сви говорили – ништа лакше него да им то дамо, а како је вријеме пролазило видjело се да то није једноставно“, рекао је Бећковић.

Према његовим ријечима, кад је почела „ова прича“ мало ко је знао за Косово, а данас нема нико на свијету ко не зна.

„И сад је оно постало, не само оно што је било, него пример за проблем који немамо само ми. Кад су рекли – то ће бити изузетак, преседан, нигде се више то неће поновити, одједном су они исти схватили да они то не могу зауставити ако се тај преседан успостави и други ће се на њега позивати“, рекао је Бећковић.

Он је додао да ће на тај начин бити извучен камен из темеља и да ће срушити цијели поредак.

„Тако да је дошло дотле да су Американци који су то све и покренули рекли – ипак би требало да се договоре Срби и Албанци“, навео је Бећковић за Радио Београд.

Бећковић каже да то што на Косову и Метохији живи у већини неки други народ није никакав изузетак на земљиној кугли и да тога има колико хоћете.

Он наводи да и Кинеза има око 200 милиона у емиграцији и да они нигдје не траже да буду држава, него се зна гдје је Кина.

„Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени“, наводи Бећковић.

Бећковић је указао на то да је Косово постало примјер за проблем који нема само Србија.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 24. 11. 2018)Categories: Преносимо

Tags: ,

3 replies

 1. „Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени“, наводи Бећковић.
  ++++
  Да, зна се висина примљеног аванса маја 2008.
  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06
  Не зна се, колики је био његов део ?
  Зна се, и да би он то крволочним убицама србских грађана урадио и бесплатно.
  За свој народ.
  http://www.teleprompter.rs/istina-o-vucicevom-ocu-da-li-je-vucicev-pravi-otac-zaista-albanac.html
  Даће Бог, примиће своју плату и од грађана наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
  Он, и цела његова банда.
  Био у земљи ?
  Или изван ње.

 2. Проблем у томе што каже г. Бећковић је у томе што у савременом систему вредности важи да је онај ко није плаћен за оно у шта верује и ради – неуспешан и неверодостојан, а онај који јесте – успешан и веродостојан.

 3. Косово и Метохија је неотуђиви део Србије, ма колико неки, (под)плаћени говорили да није. Наш дуг према својој покрајини је да то стално говоримо, и ако нас за то нико не плаћа. Против лажи отимача дела наше отаџбине, једини одговор је говорити истину. Тако ћемо на крају победити лаж. И доказати да је лаж, иако богато плаћена, ипак кратког века. А Истина ће победити ако будемо сложни и упорни у њеном изношењу. А то ће нам бити награда за наш труд. Тиме ћемо добити пуну подршку и поштовање читавог слободног дела света.

Оставите коментар