Војислав М. Станојчић: Разочарана симпатизерка напредњака и Робин Худ са Андрићевог венца

Србија, нема Шервудску шуму, али то није разлог да се и у њој не појави Робин Худ који са Андрићевог венца отима од богатијих пензионера да помогне сиромашнијим или да исправи неправде учињене његовим обожаваоцима

Стојана Вељковић (Извор: N1)

Недавно је Телевизија Н1, коју, као што је познато, финансирају странци и уређују страни плаћеници, објавила прилог о оштећеној и незадовољној становници Бољеваца, Стојани Вељковић, за чије се протесте нису интересовале друге телевизијске куће, па тако ни оне које су нескривено на страни владајуће странке и њеног вође.

Плац са кућом Стојане Вељковић налази се на траси којим треба да прође коридор 11, на деоници између Сурчина и Обреновца, и, разуме се, подлеже експропријацији.

Г-ђа Вељковић оштећена је понудом Путева Србије, јер је њено земљиште записано као пољопривредно, иако она за њега порез плаћа као за градско-грађевинско, па би и обештећење морало да буде у складу са тим.

У Путевима Србије, међутим, не уважавају примедбе Стојане Вељковић, већ прибегавају и фалсификату, па се на уговору налази њен тобожњи потпис, али писмом који она никада не користи.

Причу о неправди која јој је нанесена она је завршила, пред камерама Телевизије Н1, плачним гласом и уз речи да је љута на садашњу власт, за коју је гласала. Додала је и да воли Александра Вучића, али да више нема поверења у њега.

Већ следећег дана грађани Србије могли су да се увере како телевизијску станицу Н1 са страним финансијерима и домаћим плаћеницима помно прате и дежурне очи и уши напредњака, које су одмах узбуниле свога председника.

Србија, истина, нема Шервудску шуму, али то, разуме се, није разлог да се и у њој не појави Робин Худ који са Андрићевог Венца отима од богатијих пензионера да помогне сиромашнијим или да исправи неправде учињене његовим обожаваоцима. Он узима телефон и јавља се својој очајној присталици да је утеши и охрабри, а онда позива и директора Путева Србије и председника општине Сурчин.

Ко ће знати шта им је све рекао, тек они одмах одлазе код г-ђе Стојане како би се процес који она води већ годину и по дана борећи се за своје право, окончао, и то, свакако, у њену корист, те ће јој се несумњиво повратити уздрмано поверење у Александра Вучића и наш правосудни систем, разуме се.

Засад је остало нејасно каква судбина очекује оне који су фалсификовали Стојанин потпис на уговору: да ли ће бити кажњени укором или последњом опоменом пред искључење, а тек је непознато на који ће начин бити решени сви досад вођени правни поступци.

Директор „Путева Србије“, обећао је у међувремену Стојани Вељковић да ће јој понудити већу цену за експропријацију, али дани пролазе, а од тога засад нема ништа, па је оштећена грађанка љута н назива га лажовом и лоповом. Ипак, у Вучића се још није разочарала, и каже „Он човек можда и не зна шта ‘овај’ ради, сигурно не зна. Желим му да дуго влада, али са оваквим лажовима и лоповима…“, завршава лукаво своју жалопојку, надајући се да ће је Робин Худ и сада чути, те издати одговарајуће наређење.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар