Анте Нобило: Политичари манипулисали Давидовим оцем Давором

Отац Давор Драгичевић је очајан човјек. Све му опраштам и све га разумијем. Њему је син страдао. Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмјеравају, рекао је Нобило

Фото: Klix.ba

Шокантан обрат догађа се у случају убојства 21-годишњег младића Давида Драгичевића из Бање Луке након што је међународни одвјетнички тим напустио одвјетник Анто Нобило који је за Федералну телевизију из Сарајева у петак навечер устврдио да су политичари, не наводећи њихова имена, манипулирали Давидовим оцем Давором како би у јавности конструирали криви дојам те је одбацио било какву повезаност власти Републике Српске с убојством и заташкавањем тог случаја.

Нобило тврди да политичари манипулирају Давидовим оцем

„Отац Давор Драгичевић је очајан човјек. Све му опраштам и све га разумијем. Њему је син страдао. Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмјеравају. Њима одговара да је био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутарњих послова то заповједио. Ништа то није истина“, рекао је Нобило. Он је неколико мјесеци био ангажиран у одвјетничком тиму који су чинили још колеге Ифет Ферагет и Душко Томић. Тим је проводио истрагу неовисно о полицији и тужитељству у Републици Српској.

Нобило, међутим, није појаснио који су политичари „усмјеравали“ оца настрадалог младића, но очито се ради о противницима СНСД-а Милорада Додика који су се чак два дана прије одржавања избора у БиХ умјесто предизборног скупа, прикључили просвједу у средишту Бање Луке. Власти Републике Српске чак су тврдиле да овим случајем манипулирају британски обавјештајци како би свргнули Додиков СНСД с власти на недавним изборима.

„Није силован и масакриран“

Одвјетничком тиму у којему је био Нобило полиција и тужитељство у Републици Српској омогућили су потпун приступ истрази. Истодобно се у дијелу медија блиских опорби у Републици Српској тврдило да је Давид Драгичевић, чије је тијело пронађено у ријеци у средишту Бање Луке, најприје силован, вишеструко злостављан и убијен у просторијама полиције те да су власти, укључујући чак и предсједника Милорада Додика, заташкавале овај случај.

„Могу засигурно рећи – нитко га није силовао. Нитко га није масакрирао. Није убијен у згради МУП-а. Није урота полицијско-тужитељских тијела да би се убио 21-годишњи дјечак. То није истина“, рекао је Нобило.

Отац несретног младића организирао је просвједе у средишту Бање Луке више од 230 дана како би се расвијетлила истина о убојству његова сина. Он и даље тврди да је врх Републике Српске и тужитељства умијешан у убојство.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Index.hr, 10. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар