Немања Матић: Цвет мака ме подсећа на НАТО бомбардовање Србије

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Немања Матић открио је да је бомбардовање Србије 1999. године разлог зашто није носио цвет мака, популарни „попи“, у знак обележавања Дана страдања британских војника у Првом светском рату

Манчестер Јунајтед (Фото: РТС)

Матић једини на мечу против Борнмута није носио „попи“, након чега је изазвао лавину коментара на Острву, а сада је образложио да је то зато што је Британија учествовала у НАТО бомбардовању Србије.

„У потпуности разумем људе који носе ‘попије’ и поштујем право сваког да то ради. Имам пуно разумевања за оне који су изгубили најмилије у конфликту. Ипак, за мене је то подсећање на напад који сам доживео као дете, био сам уплашени 12-годишњак из Врела када је моја земља била разарана бомбaма 1999. године“, написао је Матић на Инстаграму.

Српски репрезентативац каже да, иако је раније носио цвет мака, сада осећа да је права одлука да га не носи више.

„Не желим да омаловажавам значај ‘попија’ као симбола поноса Британије или увредим било кога, али сви смо ми производ сопственог васпитања и личних избора. Надам се да ће сви разумети моје разлоге и сада могу да се концентришем како да помогнем тиму у наредним утакмицама“, закључио је српски репрезентативац.

Поједини медији су пренели да је Матић одбио савет клуба да стави цвет мака, бацивши га на под, а из Јунајтеда су само кратко објавили да је Матић из приватних разлога одбио да носи „попи“.

РТС, Танјуг

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 5. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар