Ненад Радосављевић: Драги патријарху, слободно изговори то што мислиш против „лава“

Драги наш поглавару СПЦ одважи се и слободно изговори то што мислиш против „лава”, док нас није појео

Ненад Радосављевић (Извор: КоССев)

Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј изјавио је да се СПЦ не залаже за „замрзнути“ конфликт на Косову али је и додао да СПЦ није ни за признавање свршеног чина. Иринеј је за данашње „Вечерње новости“ оценио да по питању Косова „не треба ићи на брза или провизорна решења“. „Не можемо и не смемо дати оно што је вековима наше, а што никада у историји није припадало албанској држави, без обзира на то што је отето и сада под страном окупацијом.“

Решења која нису брза и провизорна су она која одржавају стање какво тренутно јесте. То што је термин „замрзнут конфликт” у медијима вешто изврнут у конфликт-сукоб који ће вечно остати конфликт јер је неодледив, само је вешта терминолошка манипулација, како би се стање какво јесте одбацило као потпуно погрешно за рачун реализације већ планираних брзих решења на чисту нашу штету а на корист манипулатора и користољубаца из Београда, Приштине, Брисела и Вашингтона. Драги наш поглавару СПЦ одважи се и слободно изговори то што мислиш против „лава”, док нас није појео.

Шта год да је Косово и његова влада за САД и амбасадора Скота, за нас је то такозвана влада и такозвана држава, рекао је председник Александар Вучић поводом изјаве амбасадора САД да је Косово суверена држава. Вучић је упитао зашто промотери независног Косова уопште онда преговарају са Србијом и од Србије траже да пружи уточиште тобож сувереним државама у УН.

То што си покушао да кажеш је већ рекао Матија Бећковић: „Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо? Има и даље, али ниси успео да запамтиш, а то је: „Ако је њихово зашто нам га отимају? А ако већ могу да га отму, зашто се толико устручавају?” Да би успео то да запамтиш треба да будеш бар као ја, а да то и смислиш, е онда мораш да будеш као Матија, а то неће моћи, јер он већ постоји а и такви се не рађају сваки дан као ти.

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да у циљу закључења дијалога са Београдом није чуо боље идеје у поређењу с његовим предлогом о „корекцији граница“, преносе приштински медији.

Није проблем то што он није чуо боље идеје у поређењу са његовим предлогом „корекције граница”. Проблем је у томе што нико неће ни да чује за ту његову.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је и даље спреман да разговара са представницима косовских Албанаца о решавању косовског проблема, али да му се чини да је шанса за позитиван исход мања него раније. „Нико у свету не зна где су границе и ја сам сматрао да је важно да зарад будућности то сазнамо, да имамо мир и стабилност са Албанцима за наредних 100 или 200 година. Нисам успео, јер грађани сматрају да је боље да смо ни на небу, ни на земљи. Ја мислим да је то погрешно, али је моје да поштујем вољу народа,“ рекао је Вучић.

Баш се питам да ли је то раније када су, по његовом, шансе за позитиван исход биле веће било оно почетком августа око ЗСО проглашења без договора, у договору са Приштином и окупација Газивода уз договор, без договора са Београдом. А што се тиче воље народа да живи ни на небу ни на земљи, не знам када је и како утврђена али сам сигуран да му више одговара између неба и земље него испод земље. А могло је свашта да се деси.

Наслов и опрема: Стање ствари

(КоССев, 16. 10. 2018)Categories: Преносимо

Tags:

1 reply

  1. Верујем да Вучићева изјава , да је његово виђење за решење КиМ другчија него народно, није било упућено народу него светским центрима моћи који учевују у томе, из разлога што народ никада није ни питао низашта. Вероватно је у Русији ударуо у бандеру код Путина и даље нема. Шта сад? Па да се полако опраштамо. Па неће моћи!

Оставите коментар