Хашим Тачи: Макрон подржао припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца

Председник Макрон снажно подржава дијалог Косова и Србије, са реалном могућношћу за корекцију граница. То подразумева укључивање Прешева, Медвеђе и Бујановца у границе Косова, рекао је Тачи

Хашим Тачи (Фото: AFP/Odd Andersen)

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је добио подршку француског председника Емануела Макрона за што скорије постизање правно обавезујућег споразума Косова и Србије, уз могућност корекције граница која би подразумевала припајање Прешевске долине Косову.

„Председник Макрон снажно подржава дијалог Косова и Србије и могућност да споразум буде постигнут што је пре могуће, идеално за кратко време и са реалном могућношћу за корекцију граница. То подразумева укључивање Прешева, Медвеђе и Бујановца у границе Косова“, рекао је Тачи за TVSH, а преноси Коссев.

Тачи је навео да би такав сценарио „отворио сигурну евроатлантску перспективу за Косово“, да не би „узимао у обзир ограничења на основу етничке припадности“, већ одржавао „мултиетничност на Косову и перспективе изградње грађанске демократије у земљи“.

Додао је да га је Макрон саветовао и предложио му да што пре закључи споразум Косова и Србије.

(Бета/N1, 12. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Додао је да га је Макрон саветовао и предложио му да што пре закључи споразум Косова и Србије.
  ++++
  Могуће !
  А после га је позвао да понесе вазел(љ)ин.
  И да му се баци у загрљај.

  http://fakti.org/gloria-mundi/francuzi-gnevni-makron-se-na-ostrvu-sen-marten-i-grlio-sapolugolim-misicavim-crncima

Оставите коментар