Мило Ђукановић: Папа ће следеће године посетити три државе Западног Балкана

Ђукановић није прецизирао које су то државе, али је навео да том турнејом није предвиђена папина посета Црној Гори

Председник Црне Горе са супругом на пријему код поглавара Римокатоличке цркве (Фото: Бета)

ПОДГОРИЦА – Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања посетиће наредне године три државе Западног Балкана, саопштио је данас црногорски председник Мило Ђукановић после састанка с папом.

Ђукановић у изјави за Радио Телевизију Црне Горе (РТЦГ) није прецизирао које су то државе, али је навео да том турнејом није предвиђена папина посета Црној Гори.

Црногорски председник је, међутим навео да „нема дилеме” да ће поглавар Римокатоличке цркве након турнеје по региону „наћи времена да посети Црну Гору и да на тај начин покаже уважавање према огромном моралном капиталу који Црна Гора има, а то је квалитет мултикултурног и мултиетничког склада”.

Папа Фрања је поздравио резултате Црне Горе у евро-интеграцији и њен допринос региону, преноси Бета.

„Заједно смо оценили да се билатерални односи одржавају на врло високом нивоу, о чему сведоче и фреквентни сусрети на највишем нивоу. Такође смо изразили задовољство што ће ускоро бити отворена и резидентна нунцијатура Ватикана у Црној Гори, што ће, верујемо, такође допринети даљем унапређењу међудржавних односа Црне Горе и Ватикана”, казао је Ђукановић.

Кабинет црногорског председника је раније саопштио да је посета Ватикану потврда „одличних односа Свете Столице и Црне Горе, који имају дубоке историјске корене и традицију међусобног поштовања, утемељене Конкордатом о сарадњи из 1886. године”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 10. 2018)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар