УН: Тачи, Харадинај и Пацоли приватно у Њујорку

Портпаролка УН Ери Канеко прецизирала је да Приштина нема ни статус сталног посматрача у УН, већ да су то само Ватикан и Палестина

Фото: Twitter/@pacollibehgjet

ЊУЈОРК – Приштинска делегација, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Беџет Пацоли, није добила позив за седницу Генералне скупштине УН и они у Њујорку бораве приватно, изјавила је портпаролка УН, Ери Канеко.

„Они званично нису позвани, разлози су познати, и у Њујорку могу бити само приватно”, рекла је Канеко, демантујући на тај начин информацију приштинске ТВ Кљан Косова, која је јавила да Тачи учествује у раду Генералне скупштине.

Како је пренела приштинска Бота сот, позивајући се на Прешева јон, Канеко је објаснила да у раду Генералне скупштине учествују представници држава чланица УН по позиву, а у расправи на високом нивоу могу говорити само представници држава чланица и сталних посматрача, преноси Танјуг.

Прецизирала је да Приштина нема ни статус сталног посматрача у УН, већ да су то само Ватикан и Палестина.

То сада практично објашњава и зашто нико из приштинске делегације није био на вечери коју је за учеснике Генералне скупштине првог дана заседања приредио амерички председник Доналд Трамп.

У Приштини је раније најављивано да ће се Тачи, током заседања Генералне скупштине, састати са Трампом, али је непосредно пред његов одлазак у Њујорк из кабинета косовског председника речено да је тај сусрет неизвестан јер није потврђен.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар